bezár
 

art&design

2014. 09. 18.
"Az Élők Háza” – Dömötör Mihály fotókiállítása a hódmezővásárhelyi zsidó temetőről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Az Élők Háza” – Dömötör Mihály fotókiállítása a hódmezővásárhelyi zsidó temetőről A hódmezővásárhelyi zsidó temető rejtett kincseit mutatja be egyéni szemszögből Dömötör Mihály, a Móra Ferenc Múzeum fotográfusa új kiállításán a vásárhelyi zsinagógában: a tárlat célja, hogy megmutassa a temető láthatatlan értékeit, egyúttal a holokausztnak is emléket állítson. A „Béth Hácháim – az Élők Háza” című kiállítást szeptember 19-én, pénteken 16 óra 30 perckor nyitják meg.

Több hónapon keresztül járta a hódmezővásárhelyi zsidó temetőt Dömötör Mihály, a Móra Ferenc Múzeum fotográfusa: egyéni szemszögből fotózta végig 2012-ben azokat a kincseket, melyek az átlaglátogató elől legtöbbször rejtve maradnak. Az őszi, téli környezet, a különleges sírkövek, a természet és a síremlékek találkozása mind-mind megjelenik a felvételeken, melyekből közel hatvan alkotást láthat a nagyközönség.

prae.hu

Az Élők Háza

Dömötör Mihály célja nem csak az, hogy esztétikai élményt nyújtson: a kiállítással a holokauszt, az eltemetett és el nem temetett áldozatok előtt kíván tisztelegni. Ahogy a fotós Lőw Immánuelt, egykori szegedi főrabbit idézi: „A nemzet hű fiává nem a származás, nem a fajrokonság, hanem a rokon érzés, s a csatlakozó önfeláldozat avat. Nem a szívnek vére, hanem a szívnek verése.”

A kiállítást szeptember 19-én, pénteken 16.30-kor nyitják meg a hódmezővásárhelyi zsinagógában. Az eseményen fellép Malek Andrea énekesnő.

Az Élők Háza

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés