bezár
 

art&design

2014. 09. 15.
Újra kinyit a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keddtől ismét látogatható Budapesten a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum, ahol a kulturális örökség napjain állandó kiállítással és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket.

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében. A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az 1950-es években vált feleslegessé. A kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek mellett maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.
    

prae.hu

A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első -1896. május 2-án átadott - földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a múzeum kialakításakor az itt látható eredeti járműveket - a födém megnyitásával - a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.
    

A múzeum az elmúlt években számos rendhagyó kiállításnak adott helyet, többek között a Talált Tárgyak Tárháza és a Formaruhák hetedhét országból című tárlatoknak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés