bezár
 

art&design

2014. 09. 13.
Exkluzív kiállítás a Stylewalker Day&Night-on
2014. október 4., 14-22h
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Exkluzív kiállítás a Stylewalker Day&Night-on Október 4-én a Design Hét Budapest 2014-hez csatlakozva ismét jelentkezik a Stylewalker Day&Night. Új üzletekkel, hosszabbított nyitvatartással, kedvezményekkel és egy izgalmas művészeti programmal várják az V. kerületi magyar vonatkozású tervezői üzletek a divat és design rajongókat: most egyszerre látható egy helyen a hazai fiatal dizájnerek krémje és húsz pályakezdő tehetség.

A 23+20 kiállítás azért különösen izgalmas, mert most először mutatkozik meg 23 hazai vezető dizájner egy időben. Ráadásul az eseményhez kapcsolódik egy grafikai pályázat is, ami pályakezdőknek ad lehetőséget, hogy széles körben is megismertessék magukat.

prae.hu

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által támogatott platform és esemény az elmúlt években nemcsak összefogta a hazai tervezők boltjait, hanem egyfajta kultúrmissziót is betöltött. Kaput nyitott a tervezők és a közönség között, és megismertette egy jóval szélesebb réteggel a hazai designban rejlő értékeket. Ezt a hagyományt folytatja azáltal, hogy egy exkluzív kiállítás keretén belül összehozott 23 elismert fiatal dizájnert, akik az eseményen résztvevő 23 üzletben állítanak ki. Hozzájuk kapcsolódik az a 20 kezdő grafikus, akiket a pályázat alapján legjobbnak ítél meg a szintén kiállító dizájnerekből alakult 3 fős zsűri, Kiss Miklós, Bonta Gáspár és Ghyczy Dia és a Stylewalker kreatív csapata.

Mivel lehet pályázni:

Már létező, letervezett vagy erre az alkalomra létrehozott design alkotással vagy designra reflektáló alkotással. Ez lehet csomagolás, plakát, illusztráció illetve bármi a sík vizuális művészet területén.

A Stylewalker csapata egészen szeptember 18. éjfélig várja a pályázó grafikusok jelentkezését a következő címre: palyazat@stylewalker.hu.

További információ és a pályázat feltételei: www.stylewalker.hu.

A kiállítók nevéért érdemes folyamatosan nyomon követni a Stylewalker Facebook oldalát valamint az eseményt.

Stylewalker

Stylewalker Day&Night

Időpont: 2014. október 4., 14:00-22:00h.

Helyszínek: Anda, Black Box, Buborék, Colorbar, DUAL ART, Eventuell Galéria, Fufavi, Insitu, JOJÓ ArtShop, LACCA Divatszalon, Lollipop Factory Budapest, Mono Fashion, Nami, Nemruci, Open Showroom, Paloma – Gang Design Gallery, Pelso, Rododendron Art & Design Shop, Smallgarden, TheGardenStudio, Tipton Eyeworks, VELOFETISH by Balkantango, wonderLab Concept Store.

A program a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozat hivatalos része.

Stylewalker

A 23+20 pályázat zsűrije

Kiss Miklós

Dizájner, vizuális művész és építész; generációjának egyik legmeghatározóbb alakja. Művészete rendkívül sokrétű. Munkáit számos budapesti helyen láthatjuk viszont, neve pedig futótűzként vonult végig a hazai design szakmában. Egyik legismertebb akciója, a Golden Roach során arany csótányokat csempészett olyan nagynevű múzeumok falai közé, mint a Louvre vagy a British Museum. Ennek egyik fontos állomása egy nagysikerű műcsarnokbeli kiállítás volt. Weboldalakon, magyar bormárkák címkéin, világmárkák és hazai brandek arculatában köszön vissza jellegzetes stílusa.

Munkái ahonnan ismerősek lehetnek: Trafiq, Ajándék Terminál, Pastor, Dob3, LACK magazin, Salon1, Golden Roach akció, raqpart, Anna Amélie, HeinekenCloud (Bonta Gáspárral), Agnes Kovacs.

Bonta Gáspár

Bonta Gáspár művészeti, belsőépítészeti és design stúdiója, a GASPARBONTA az egyik legizgalmasabb és legsokszínűbb stúdió jelenleg Budapesten, alapítója pedig igazi újgenerációs művész; építész, grafikus és képzőművész. Munkája során fontos számára a tudatosság, szeret csapatban dolgozni és fontos, hogy művészileg is legyen lehetősége kinyilatkozni. A hazaiak mellett folyamatosan futtat 2-3 nemzetközi projektet, legyenek azok kiállítások vagy grafikai munkák. A festés számára inkább terápiás eszköz, mint önkifejezés. 2013. június 21-én a Brody Studiosban tartotta nagysikerű önálló kiállítását FOCUS címmel.

Munkái ahonnan ismerősek lehetnek: Léhűtő, Matróz (Balatonfüred), Occam, Hadik Irodalmi Szalon, Pesti Disznó, HeinekenCloud (Kiss Miklóssal), Gombold Újra kiállítás (Brüsszel, London).

Ghyczy Dia

Csomagolástervező dizájner, grafikusművész, az elmúlt 10 évben számos kulturális, művészeti projekten dolgozott, art directora volt a Laboratorynak, valamint tervezett arculatot egy indonéz luxus hotelnek is. Jelenleg szabadúszóként és egy saját brand, a Bonbonbon társtulajdonosaként továbbra is tele van tervekkel és ötletekkel. Céljai között többek között egy kisfilm elkészítése és falimatrica projectjének kiteljesítése szerepel.

Munkái ahonnan ismerősek lehetnek: Urimuri, Bonbonbon, Rombusz Terasz, Fióka Étterem, VIRUS CLUB.

Stylewalker

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés