bezár
 

art&design

2014. 09. 11.
Fehér László Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fehér László Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön Szegeden, a Reök-palotában.

Erdész László, a kiállítás kurátora a megnyitón elmondta, a szecessziós palotában bemutatott mintegy három tucat festmény legtöbbje még soha nem szerepelt kiállításon, néhány friss alkotás még címet sem kapott a művésztől. Ezek legtöbbje tondó, a kör alakú képek szerkesztése és egyedi perspektívája ugyanis az elmúlt években nagyon foglalkoztatja a festőt.
    

prae.hu

A tárlat látogatói azonban találkozhatnak Fehér László néhány ikonikusnak számító képével is: többek között barátjáról, feLugossy Lászlóról készült különös, magába forduló portréjával vagy például a Pihenő című festménnyel.
    

Fehér László egyike a legizgalmasabb magyar kortárs festőknek, és azon kevesek egyike, akit külföldön is megbecsülnek és szeretnek. A hetekben Berlinben látható tárlata, hamarosan pedig Lengyelországban nyílik több mint száz alkotást bemutató kiállítása - mondta a kurátor.
    

A tárlaton szereplő festmények szinte mindegyikét Viktor Meshikoff kölcsönözte a kiállítóhelynek. Az orosz származású műgyűjtő elárulta, azért kezdte el gyűjteni több mint negyedszázada az akkor még kevesek által ismert művész alkotásait, mert egyszerűen tetszenek neki a festő képei. Úgy fogalmazott, szereti Fehér László világlátását, mással össze nem téveszthető képi világát és folyamatosan megújuló stílusát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés