bezár
 

zene

2014. 09. 11.
Török Zenei Napok – Egyéves Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Török Zenei Napok –  Egyéves Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ 2014. szeptember 12-13-án és 16-án ünnepli egy éves budapesti jelenlétét a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ. A születésnap alkalmával a török kultúra színes tárházával találkozhatnak az érdeklődők. Koncertet ad az első ízben Magyarországra látogató világhírű Cazova jazz-együttes, Başak Dilara Özdemir zongoraművész, Guessous Majda Mária Junior Príma díjas népzenész és Ertan Şahin a világ egyik legismertebb balkán zenésze az A38 Hajón.   

2013. szeptember 12-én ünnepélyes keretek között adták át az Andrássy úti Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központot. Az intézmény azóta több száz, a török kultúra iránt érdeklődő számára vált kultikus helyszínné, ahol változatos és izgalmas programokkal találkozhattak. A születésnap alkalmával jazz, ethno, népzenei koncerteken és más érdekes foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

prae.hu

Töörök Kulturális Intézet

Szeptember 12-én (pénteken), 20:00-kor a Muzikum Klub ad otthont a Cazova jazz trió koncertjének. Seren Akyoldaş (vokál) és Onur Nevşehir (zongora) 1996 óta zenélnek együtt és már több száz jazz koncertet adtak Isztambulban és a világ különböző pontjain. Ebben az évben látogatnak első alkalommal Budapestre kiegészülve Efe Adnan Demiral gitárművésszel.

Helyszín: Muzikum klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

Szeptember 13-án (szombaton) a programok színes kavalkádja fogadja majd a török kultúra szerelmeseit. Az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky utcák kereszteződésénél 15 órakor induló látványos zenés felvonuláson vehetnek részt, amelyhez bárki csatlakozhat; évfordulós tortát kóstolhatnak, majd török hangszerkiállítást nézhetnek meg az intézetben. Később az Ethnosound hangszerbolt jóvoltából egyedi zenei workshopon vehetnek részt az előzetesen jelentkezők. Az órán a török dobbal, a darbukával ismerkedhetnek meg és tapasztalhatják meg annak erejét.

Török Kulturális Intézet

Helyszín: Yunus Emre Enstitüsü (Budapest, Andrássy út 62.)

15:30 - szülinapi tortázás

16:00 - Török hangszerek kiállítása a Konferencia Teremben

16:30-17:30 - Darbuka Workshop 

17:45-18:45 - Mesi és Boros Gerzson Dávid koncertje

20:30 - Mesi és BaŞak Dilara Özdemir koncertje

Guessous Majda Mária népzenész két megismételhetetlen koncertet is ad ezen a napon. Először a török népzene és török hangszerek megismertetésének szándékával, férjével Boros Gerzson Dáviddal zenél, majd később, a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, Başak Dilara Özdemir zongoraművésznővel adnak a nép- és klasszikus zenei hangzásvilág kapcsolódásával újszerű koncertet.


Szeptember 16-án (kedden) 20 órától a Random Trip koncertsorozathoz kapcsolódva Ertan Şahin balkán népzenész és szuzafonista ad koncertet az A38 Hajón.

Helyszín: A38 Hajó ( Petőfi híd)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés