bezár
 

film

2014. 09. 09.
Október 27-én indul a Terápia második évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 27-én indul a Terápia második évada 2012 óta várja a közönség, hogy újra találkozhasson a Mácsai Pál alakította Dargay András pszichológussal és új pácienseivel. Már nem kell sokat várni: október 27-én indul az HBO saját gyártású sorozatának, a Terápiának a második évada.

A magyar HBO saját gyártású sorozatát, a Terápiát két évvel ezelőtt, 2012-ben láthatták a nézők: a 40 részes sorozatban Dargay András (Mácsai Pál) pszichológus magánprakszisán keresztül öt páciensének legmélyebb titkait ismerhették meg. A sorozatban Mácsai Pál mellett olyan nagy nevek tűntek fel, mint Csákányi Eszter, Für Anikó, Marozsán Erika, Szamosi Zsófia, Nagy Ervin és Nagy Zsolt, valamint egy ifjú tehetséget is megismertek a nézők Sztarenki Dóra személyében, akinek az alakítása mind a nézőket, mind a kritikusokat egyaránt lenyűgözte.

prae.hu

A Terápia című sorozat egy izraeli formátum, melynek adaptációi több országban is nagy sikerrel futottak. A második évad ezúttal is az eredeti izraeli sikerszéria alapján készült, ám ebben még több az olyan történetbeli változtatás, amelyeknek köszönhetően a magyar néző könnyen azonosulni tud a szereplőkkel és problémáikkal. A második évadot az előző rendezőpáros, Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezte, akikhez az egyik történetszál rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is.

A második évad 35 részben mutatja be András és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus, Ferenc pánikrohamai miatt érkezik András rendelőjébe, kedden András egy korábbi páciense, a csinos ügyvédnő, Orsolya (Péterfy Bori) problémáira derül fény, aki a múltban elkövetett hibáiért Andrást hibáztatja. Szerdán az első évadból már ismert házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) kisfiukkal, a 12 éves Misivel (Surányi Áron) tér vissza Andráshoz, hogy kiderítsék, mi állhat gyermekük problémás viselkedésének a hátterében. Csütörtökön az egyetemista lány, Virág (Kurta Niké) érkezik Andráshoz, aki elmondása szerint túlságosan szeret élni, később azonban kiderül, hogy az építész hallgatónak sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint az elsőre tűnt. Pénteken az első évadhoz hasonlóan András ezúttal is Ágneshez (Csákányi Eszter) megy, hogy megossza vele kétségeit a páciensei és saját problémáit illetően.

A Terápia második évada október 27-től, hétfőtől péntekig, hét héten keresztül lesz látható az HBO-n. A teljes első évad november végéig regisztráció nélkül megtekinthető az HBO online videótárában, az HBO GO-n.

Forrás: HBO Pressroom

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés