bezár
 

film

2014. 09. 09.
Opera és színház a mozivásznon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Opera és színház a mozivásznon 2014 őszétől a Royal Opera House, illetve a Shakespeare’s Globe színház előadásai is műsorra kerülnek két fővárosi moziban.

A Puskin mozi Klasszikusok sorozatának keretein belül a közönség láthatja és hallhatja többek között A két Foscarit, Plácido Domingóval a főszerepben, az Alice Csodaországban balett-változatát, vagy épp a Bohéméletet, amelyet utoljára rendez John Copley.

prae.hu

A Tabán Kinotéka ezalatt Shakespeare-klasszikusokat vetít, amelyeket az egykori londoni Globe hű másaként épült színházban rögzítenek a kamerák. Látható lesz például a Sok hűhó semmiért, a Machbet és a Rómeó és Júlia is. A látogató kényelmesen, hátradőlve élvezheti a méltán világhírű Globe Színház egyedülálló atmoszféráját és a kritikusok által is elismert alakításokat.

Az előadásokat eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A részletes program mgtalálható a Puskin mozi és a Tabán Kinotéka honlapján.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés