bezár
 

art&design

2014. 09. 07.
Érdi képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás Párizsban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön nyílik meg Párizsban Kéri Mihály, Fritz Rautner és Karsch Manfred érdi festőművészek tárlata a Toko Galériában – tájékoztatta az MTI-t Kéri Mihály.

Kéri Mihály festőművész, az Érdi Városi Galéria művészeti vezetője elmondta: a francia főváros központjában található Tokóval tavaly kerültek kapcsolatba egy dél-koreai művészeket bemutató érdi kiállítás kapcsán.

prae.hu

A francia galéria vezetése ekkor figyelt fel az érdi képzőművészek alkotásaira, néhány hónappal később pedig katalógust kértek az érdi galériában kiállító művészekről. A francia vendéglátó végül három, a kortárs festészet három ismert alakját hívta meg: Kéri Mihályt, valamint a Németországból származó Karsch Manfredet és az Ausztriából Érdre települt Fritz Rautnert.

Mint Kéri Mihály fogalmazott, a delegáció nemcsak Érdet, de a magyarországi művészetet is reprezentálja, a kiállításon mintegy 25 művel lesznek jelen. A kiállítás megvalósulásához az önkormányzat is hozzájárult - tette hozzá.

Az érdi galéria vezetője kiemelte azt is, hogy szeretnének a jövőben szoros együttműködést kialakítani a Párizs belvárosában található magángalériával, amely a képzőművészeti alkotások mellett zenei eseményeknek is otthont ad.

A csütörtöki megnyitón mindhárom alkotóval találkozhat a francia közönség, a tárlat október 6-ig látható a Galerie Tokóban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés