bezár
 

art&design

2014. 09. 01.
Az I. világháború és Hans Memling
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az első világháború éveinek olasz művészete és Hans Memling német-flamand festő is bemutatkozik az olasz főváros októberben kezdődő kiállításain.

Október 8-án nyitja meg kapuit az őszi kulturális szezon egyik fő eseményének tartott Hans Memling-kiállítás a Quirinale római államfői palota egykori istállójának kiállítótermeiben. A tárlat Olaszországban először mutatja be a 15. századi flamand festő munkásságát. Többek között Rómába érkezik Hans Memlingnek a lengyelországi Gdanskban őrzött Utolsó ítélet című festménye is. Az olasz sajtó szerint azonban a kiállításra pusztán Memling Férfiportréja miatt is érdemes elmenni.
    

prae.hu

A gazdasági válság ellenére Rómában több jó kiállítás is várható - írta a Corriere della Sera napilap római kulturális rovata.
    

A Capitoliumi múzeumban a 18. századi velencei festő, Tiepolo rajzai láthatók. A római francia kulturális intézetként működő Medici-villában "A barokk alvilág. A szenvedély és a nyomor Rómája" című kiállítás a pápák és nemesek uralta barokk Róma művészetet mutatja be.
    

Szintén októberben kezdődik a "Szecesszió és Avantgárd. Művészet Itáliában a nagy háború előtt, 1905-1915" című kiállítás, amelyet a római Nemzeti Modern Művészeti Galéria (GNAM) lát vendégül. A II. Viktor Emánuel volt olasz királyról elnevezett emlékmű kiállítótermeiben a 20. századi olasz festő, Mario Sironi képeit mutatják be. A fasizmushoz csatlakozó és ezért évtizedeken át "elfelejtett" Sironi művei között látható lesz az Architetto (Építész) című kép, amelyet az 1924-es velencei biennáléra készített.
    

A párizsi Pompidou-központból érkeznek a római Ara Pacis-békeoltár kiállítótermeibe Henri Cartier-Bresson francia fotóművész felvételei, miközben a Sciarra-palotában Norman Rockwell amerikai festő és illusztrátor műveit mutatják be első alkalommal Itáliában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés