bezár
 

art&design

2014. 09. 01.
Szegő György és Medgyes Piroska irányítja a Műcsarnokot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőtől kettős ügyvezetői struktúra lép életbe a Műcsarnokban: a művészeti igazgatói feladatokat Szegő György, az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, a gazdasági igazgatói teendőket pedig Medgyes Piroska, a Műcsarnok eddigi megbízott ügyvezetője látja el.

Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezetőként Medgyes Piroska vezette.
    

prae.hu

Az intézmény tulajdonosa, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2014 júniusában írt ki meghívásos pályázatot, amelyre gazdasági vezetőnek Medgyes Piroskát, művészeti igazgatónak pedig Szegő György építészt, látvány- és díszlettervezőt, művészeti írót, egyetemi tanárt, az Új Magyar Építőművészet főszerkesztőjét hívták meg.
    

"A szakmai, művészeti kérdésekben, az éves művészeti munkaterv kialakításában a kezdeményező, ügykezelő és ügygondnok feladatokért Szegő György lesz a felelős, az intézmény szervezeti, gazdasági működtetését, valamint az ezzel kapcsolatos gyakorlati munka szakmai programjának kidolgozását Medgyes Piroska látja el szeptembertől" - mondta el korábban az MTI-nek Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára.
    

Szegő György 2013 vége óta működik együtt a Műcsarnok stábjával az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátoraként, Medgyes Piroska pedig csaknem másfél évtizede dolgozik különböző gazdasági vezetői pozíciókban a kortárs művészeti kiállítóhelyen belül, ő vitte végig többek közt azt az időszakot is, amikor az intézmény költségvetési intézményből 2007-ben nonprofit társasággá alakult.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés