bezár
 

art&design

2014. 08. 26.
Magnum Photos: meghosszabbították a két kiállítást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint húszezren látták eddig a Magnum Photos ügynökség világszínvonalú kiállításait a Nagymező utcában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Capa Központban csaknem egy hónappal tovább, 2014. szeptember 21-ig látható a Kontaktok című kiállítás. A Mai Manó Házban pedig egészen október 5-ig nézhetik meg az érdeklődők az Elsők című tárlatot.

Néhány héttel tovább lehet megnézni a földkerekség leghíresebb fotóügynökségének szenzációs kiállításait, amelyek a világon először láthatóak együtt, Budapest fotóutcájában. Eddig több mint húszezren látogattak el a Nagymező utcába, és nézték meg a fotótörténet legendássá és ikonikussá vált képeit. A Capa Központban – többek között – Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Bruno Barbey, Paul Fusco, Philip Jones Griffiths, Thomas Hoepker ikonikus képeit, a Mai Manó Házban Werner Bischof, Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Ernst Haas, Erich Lessing, Jean Marquis, Inge Morath és Marc Riboud legendás alkotásait tekinthetik meg.

prae.hu

A rendkívül érdeklődésre való tekintettel több héttel meghosszabbították a kiállításokat. A Magnum Photos legújabb vándortárlata, a Kontaktok szeptember 21-ig látható a Capa Központban, míg a fotóügynökség legelső kiállítását, Elsők címmel egészen október 5-ig tekintheti meg a közönség a Mai Manó Házban. A kiállítások együttes megtekintése esetén jelentős jegyárkedvezményt biztosít mindkét intézmény az érdeklődőknek.

Budapest után a Kontaktok című kiállítást Berlinben mutatják be, míg az Elsők című tárlat Párizsba kerül.

 

Forrás: http://www.maimano.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés