bezár
 

zene

2014. 08. 25.
Népszerű művek a Miskolci Szimfonikusoknál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Népszerű művek szerepelnek elsődlegesen a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2014/2015-ös évadában – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az évadnyitó társulati ülés előtt hétfőn az MTI-nek.

A társulati ülésen köszöntőjében kifejtette, ebben az évadban mindenkinek fontos tudatosítania, hogy a zenekar sikere azon múlik, tudnak-e közösen dolgozni céljaik eléréséért.     

prae.hu

Emlékeztetett arra, hogy Miskolc közgyűlése október 1-jei hatállyal nevezte ki a zenekar ügyvezető igazgatói tisztére az elkövetkezendő öt évre. Hangsúlyozta, a zenekar vezetőjeként arra törekszik majd, hogy Miskolc egyik büszkesége továbbra is megörvendeztesse a zenekedvelőket.
    

Gál Tamás művészeti vezetővel, karmesterrel és a kollégáival olyan évadtervet dolgoztak ki, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét – tette hozzá.     

Mint mondta, az idén különösen nehéz anyagi körülmények ellenére sikerült néhány igazi világsztárt is meghívni. Kiemelte Tamsin Waley-Cohen fiatal hegedűművészt, aki Vásáry Tamással lép majd színpadra. A meghívott művészek között említette Oliver von Dohnányit, Mika Eichenholzt, Perényi Miklóst, Medveczky Ádámot, Várjon Dénest, Kovács Jánost és Várdai Istvánt.     

„Azt gondolom, hogy a neves vendégművészek meghívásának nem csupán a közönség szempontjából van jelentősége, hanem ez a zenekar szakmai fejlődését is szolgálja” – tette hozzá.     

Szászné Pónuzs Krisztina arról is beszámolt, hogy a Gyöngy és a Népszerű bérlet árusítása már elkezdődött, és nem sokára bemutatják régi-új sorozatukat is, a Mester bérletet, amelynek koncerjei nem a Művészetek Házában, hanem a Zenepalota patinás épületében lesznek.     

Kitért egyéb újdonságra: további két új koncertsorozatot is indítanak azzal a céllal, hogy a gyermekek egész fiatalon, illetve már a magzati korban megtapasztalhassák a zene magával ragadó erejét. Az egyik sorozatban kifejezetten a várandós anyákat, a másikban pedig a kisbabákat és családjukat hívják zenei kalandozásokra.     

Folytatják a nagy népszerűségnek örvendő, Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! elnevezésű gyerekkoncerteket is, és ifjúsági koncertek is szerepelnek a műsoron a Filharmóniával együttműködésben – sorolta a részleteket az ügyvezető.     

Mint mondta, ebben az évadban útjára indítanak egy új sorozatot, amelyben helyi oktatási intézmények tehetséges művészeti együtteseivel dolgoznak együtt. Ezeken a koncerteken találkozhatnak majd a Fazekas Gyermekkarral, a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kórusával, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium kórusaival, valamint a Miskolci Egressy Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel.     

Folytatják népszerű koncertsorozataikat is, mint az úgynevezett Aperitif, halottak napi-, karácsonyi-, újévi- és promenád koncertek, és számos vidéki helyszínen is koncerteznek majd, mint Debrecen, Eger, illetve Ózd.     

Az idén a budapesti Zeneakadémia felújított épületében is játszanak három alkalommal.     

Az évad első koncertjén a felújított Diósgyőri vár átadásán játszanak, este pedig a Miskolci Kamarazenei Nyár keretein belül a Művészetek Házában. Szeptember 5-én két Aperitif koncertjük lesz, amelyen az évad műsorkínálatából adnak ízelítőt. Szeptember 20-án Ózdon koncerteznek, 27-én gyerekkoncertjeik lesznek. Október 1-jén, a zene világnapján Carl Orff népszerű műve, a Carmina Burana csendül fel a Miskolci Városi Szabadidőközpontban – jegyezte meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés