bezár
 

zene

2014. 08. 19.
Folkzene az Örökség Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyarországi és a nemzetközi folkzene legjobbjai lépnek fel a keddtől szombatig zajló Örökség Fesztiválon a szolnoki Tiszaligetben.

Közép-Magyarország egyik legnagyobb etnozenei rendezvényét idén 19. alkalommal rendezik meg. A fesztiválon mások mellett fellép a cseh világzenei szcéna meghatározó együttese, a Cankisou, az ír mulatóst játszó orosz-kozák duó, a Foggy Dew, a német nyelvterületről érkező Das Neue Haus, a magyar Misztrál zenekar, a HungaRiddim, a Ciráda, a Zombori Banda, a Palimo Story, a cseh Braagas és az orosz Volnij Don is - közölték a szervezők az MTI-vel.
    

prae.hu

Az erdélyi táncházakat a Berena, a magyar vonalat pedig egyebek mellett a fesztivál "saját muzsikusának" tekinthető Both Miklós fémjelezte Napra zenekar és a szegedi Gogol Bordelloként is közismert Gypo Circus képviseli. A koncertek után DJ Optique szórakoztatja a közönséget.
    

A szervezők nemcsak zenei, hanem gasztronómiai vonalon is a nemzetközi sokszínűség bemutatására törekednek: a klasszikus cseh és bajor sörök mellett az orosz vodkakultúra és a magyar pálinka is helyet kap, ahogyan a horvát, az erdélyi, a felvidéki és a magyar borok is. Az italkínálatot az orosz és a magyar konyha ételei egészítik ki.
    

A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés