bezár
 

irodalom

2014. 08. 15.
Véget ért a Tokaji Írótábor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Véget ért pénteken a 42. Tokaji Írótábor; Szentmártoni János, Magyar Írószövetség vezetője, az írótábor kuratóriumának elnöke összegzésében elvégzettnek nevezte azt a munkát, amelyet még 2012-ben az Eltiltva és elfelejtve - A hallgatás és elhallgattatás évei című tanácskozással indítottak el a tábor résztvevői.

A rendszerváltozás éveit felölelő korszak három tábor szakmai közönségének adott témaanyagot, amelynek feldolgozása az idei találkozón fejeződött be.
    

prae.hu

A munkát persze nem láttuk el maradéktalanul, hiszen nem is ez volt a célja az írótábornak, de számos olyan kérdést és témát érinthettünk, amelyek a hozadéka az idő múlásával be fog igazolódni - fogalmazott Szentmártoni János megköszönve a jelenlévőknek részvételt. A következő írótábor témájával kapcsolatban elmondta, körvonalazódni látszanak olyan tematikák, amik nem fértek bele a három évnek a programjába, de szavai szerint alapvetően nem a most zárult konferenciasorozatot folytatják.
    

A kuratórium elnöke a Csender Levente és a Kukorelly Endre között történekről szólva elmondta, Csender bánja tettét és már bocsánatot is kért írótársától.
    

A pénteki plenáris üléseket követően írótábori díjakat és elismeréseket adtak át. A résztvevők a nap folyamán felavatták Weöres Sándor és Határ Győző emléktábláját a Tokaji Ferenc Gimnázium udvarán található millenniumi irodalmi emlékparkban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés