bezár
 

zene

2014. 08. 15.
A nőé a főszerep a Palotanegyed Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nőé a főszerep a Palotanegyed Fesztiválon Az augusztus 22-24-i hétvégén világzenei koncertek, kiállítások és kézműves vásár várják a szebbik nem képviselőit és kísérőiket a belváros szívében megrendezett ingyenes rendezvényen. A Múzeumkertben többek között Szalóki Ági, a Kerekes Band, Szirtes Edina „Mókus” és a MoNaMo, a Nikola Parov Qartet, Herczku Ágnes és a Besh o droM adnak koncertet, a Muzikum Klubban pedig Sebestyén Márta lép fel. A Szabó Ervin téren rendezett vásáron kézműves édességek, illatszerek és ékszerek szigete várja a hölgyeket.

 „A Nő” örök téma, így a Palotanegyed Fesztivál tematikájából se maradhatott ki a szebbik nem dicsérete, ünnepe. Augusztus utolsó hétvégéjén zenével, divattal, ízekkel és illatokkal kényezteti a hölgyeket Józsefváros legnagyobb összművészeti rendezvénye.

prae.hu

A Múzeumkert PORT.hu nagyszínpadán olyan dívák sorakoznak fel, mint Szalóki Ági, a rendezvény házigazdája; Herczku Ágnes vagy Szirtes Edina „Mókus” ének és hegedűművész.

A hétvége programja kiegészül az esőnap miatt elmaradt Besh o droM koncerttel, ami pénteken (augusztus 22.) 20 órakor kezdődik.

Szalóki Ági szombati produkciója egy izgalmas kutatómunkára és gyűjtésre épülő népzenei előadással és táncosokkal érkezik. Ugyanezen a napon Radzsasztán titkaival, klasszikus indiai és szufi zenékkel varázsolják el a közönséget az Indiából érkező Kishore Kumar tagjai. Az esti bulit a Kerekes Band vérpezsdítő produkciója garantálja, melyet ezúttal Szalóki Ágnes vendégszereplése fűszerez meg. Mindeközben a Muzikum Klub Sebestyén Márta és Andrejszki Judit világhírű régizene koncertjének ad otthont 18 órától.

Az esemény vasárnapi felhozatala is választékosra sikeredett. Ezen a napon 15 órától indulnak a színpadi produkciók a Múzeumkertben. Többek között Szirtes Edina „Mókus” és a MoNaMo produkcióját élvezhetik a rendezvényre látogatók. A zenekar stílusában szinte minden benne van, ami a mai európai zenéből érdeklődésre számot tarthat. Szirtes Edina „Mókus” énekhangjának mélységei és hegedűjátékának lendülete pedig kiválóan rezonál a női lélekre. A záró koncertet 20 órától Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei adják.

Mindezzel párhuzamosan, ahogy azt a Palotanegyed Fesztivál résztvevői már jól tudják, a Szabó Ervin téren ismét felépül az elmaradhatatlan vásár: sör és gasztrozene sétány, kézműves és gasztronómiai vásár, kézműves édességek, illatszerek, ékszerek szigete, ékszerkészítő műhely és Palotanegyed portrék csábítgatják majd a belvárosi kiruccanásra vágyó hölgyeket, urakat, kicsiket és nagyokat, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

A Palotanegyed Fesztivál, a Józsefvárosi Önkormányzat csaknem 40 millió forintos támogatásból létrehozott három hónapos rendezvénysorozat kimondott célja, hogy Palotanegyed gyönyörű terei, utcái és a Múzeumkert a társasági élet pezsgő központjaivá váljanak, ezzel is élénkítve a városrész ismertségét és turisztikai vonzását. A fesztivál idén még egy tematikus hétvégét tartalmaz (szeptember 12-14., Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál). A Palotanegyed Fesztiválon az összes program ingyenesen látogatható.

 

A Nő: Világzene – Kiállítás

Augusztus 22-24.

Múzeumkert – Muzikum Klub – Szabó Ervin tér – Palotanegyed utcái, terei

Program

 

Péntek

PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

20:00 Besh o droM

 

Szombat

PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

Házigazda: Szalóki Ági

15:00 Vándor Vokál

16.30 Radzsasztán titkai

19.30 Szalóki Ági és zenekara

21:00 Kerekes Band – Vendég énekes: Szalóki Ági

 

MUZIKUM Klub

17:00 Somogyi Ferenc szobrászművész „Bűbájoló lenge lányok” című kiállításának megnyitója

18:00 Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizene koncert

 

Vasárnap

PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

15:00 Korpás Éva koncert: Csiteri-csiteri csütörtök

16.30 HANINAH – Ethno Music Project

18.30 Szirtes Edina „Mókus” és a MoNaMo: Csak a szívem érzi

20:00 Nikola Parov Qartet és Herczku Ágnes

 

Egész napos programok

Szabó Ervin tér 

Szombat és vasárnap 11.00-22.00

Sör és gasztrozene sétány:

Utcazene pódium – Kézműves és gasztronómiai vásár – Kézműves édességek, illatszerek, ékszerek szigete – Ékszerkészítő műhely – Interaktív gyerekprogramok

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés