bezár
 

art&design

2014. 08. 14.
Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás
Az 50 ezredik látogatót köszöntik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás Minden eddigi rekordot megdönt a Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlaton hamarosan az 50 ezredik látogatót köszöntik, ezzel túllépik az eddigi legsikeresebb, 2012-es Munkácsy-kiállítás látogatószámát. Az 50 ezredik látogató augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Móra Ferenc Múzeumba, akit ajándékcsomaggal köszöntenek majd.

A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg két évvel ezelőtt. Ezt a rekordot dönti most meg az idei fáraó-kiállítás: A fáraók Egyiptoma című tárlat 50 ezredik látogatója augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Kultúrpalotába, akit sajtónyilvános esemény keretében köszöntenek majd.

prae.hu

A fáraók Egyiptoma

A fáraók Egyiptoma című kiállítás áprilisban nyitotta meg kapuit: ekkortól látható a Kass Galéria egyiptomi sírkamrája. A nagyszabású tárlat második helyszíne, a Fekete ház májusban csatlakozott a balzsamozás termével, a harmadik helyszín, a Móra-múzeum főépülete pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Mindhárom helyszínen folyamatos az érdeklődés: a látogatókat csütörtökönként hosszabbított nyitva tartással, csütörtökön és szombaton pedig ingyenes tárlatvezetésekkel várják Szegeden.

A fáraók Egyiptoma

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés