bezár
 

irodalom

2014. 08. 13.
Tüske László lett az OSZK vezetője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tüske Lászlót, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárát bízta meg öt évre az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) főigazgatói teendőivel az emberi erőforrások minisztere - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Az Emmi idén március 13-án írt ki pályázatot az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói állására, amelyre a felhívásban megjelölt határidőig hárman jelentkeztek - olvasható a minisztérium szerdai közleményében.
    

prae.hu

"A pályázatokat két egymástól független testület, az Országos Könyvtári Kuratórium és a kultúráért felelős miniszter által felkért tagokból álló bíráló bizottság személyes meghallgatással egybekötve értékelte" - fogalmazott a tárca. Mindkét testület egyhangúlag Tüske Lászlót javasolta az OSZK főigazgatói posztjára.
    

Tüske László arab- és iszlámkutató, az oktatás és kutatás mellett az Orientalisztikai Tudományos Bizottság tagja, szakterülete az arab irodalom.
    

Korábban közös megegyezéssel február 12-én távozott az OSZK éléről Szemerei Péter, akit 2013. szeptember 26-án bíztak meg az intézmény vezetésével Sajó Andrea távozása után. Azóta szintén megbízottként Káldos János irányította a nemzeti könyvtár működését.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés