bezár
 

film

2014. 08. 12.
SZFE-hallgató a Kodak-díjazottak között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén is kiosztotta ösztöndíjait a Kodak; az öt elismert fiatal filmes között van Balázs István Balázs, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) operatőr szakos hallgatója.

 Balázs István Balázs az Édes otthon (munkacíme Ház, rendezője Badits Ákos) fényképezéséért kapta a Kodak Student Scholarship Awards operatőri kategóriájának különdíját - áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
    

prae.hu

A Kodak 1991-ben vezette be ösztöndíj programját. A verseny célja, hogy elismerje a filmkészítésben kivételes tehetséggel és kreativitással bíró fiatal filmeseket. Az idei díjakat a University Film and Video Association (UFVA) konferenciáján a Montana Egyetemen hirdették ki.
    

A 28 éves Balázs István Balázs 1000 dollárt nyert tanulmányai folytatására, egy 3000 dollár értékű Kodak-csomag révén pedig következő vizsgafilmje elkészítése válhat egyszerűbbé. A szakember a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máthé Tibor osztályában végzős hallgató.
    

A beérkezett pályamunkák közül a díjazottakat elismert filmes szakemberekből álló zsűri választotta ki, élén a neves operatőrrel, John Bailey-vel (Amerikai dzsigoló, Idétlen időkig, Lesz ez még így se). A kategória fődíját a New York University szingapúri hallgatója kapta, míg a filmrendezők mezőnyében orosz, amerikai és ugyancsak szingapúri siker született.
    

Az Édes otthon című 8 perces kisfilm egy harminc körüli lány testvérpár gyermekkora óta tartó rivalizálásának alakulását meséli el. Balázs István Balázs a napokban fejezte be diplomafilmjének forgatását kameraman BA szakon. A Borbála című mesefilm rendezője - akárcsak az Édes otthoné - Badits Ákos.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés