bezár
 

art&design

2014. 08. 01.
Animációk a Műcsarnok előtti betontévén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megszületett a Műcsarnok lépcsőjén június óta álló pixelbeton épület éjszakai hasznosítására meghirdetett animációs pályázat eredménye; péntektől több mint egy hónapig esténként hét kisfilmet láthat a közönség.

 Az I. Építészeti Nemzeti Szalon részeként június óta különleges építmény fogadja a látogatókat a Műcsarnok bejárati lépcsőjén. A pavilont - amelyet az üvegbeton feltalálója, Losonczi Áron tervezett, ezúttal pixelbetonból - nappal a természetes fény működteti, ilyenkor belülről a fal előtt elhaladó látogatók árnyjátéka látható. Sötétedés után viszont éppen fordítva, kívülről nézve válik hatalmas "betontévévé" a felület, ahogy a videoprojektorral vetített animáció átszűrődik a 8 centiméter vastag paneleken - közölte az MTI-vel pénteken a Műcsarnok.
    

prae.hu

Mint az intézmény emlékeztetett, a pixelbeton-felület éjszakai hasznosítására meghirdetett alkotói pályázatra olyan 2-3 perc hosszúságú animációk, kisfilmek, 3D-művek beküldését várták, amelyek kreatívan élnek a különleges tér adta lehetőséggel.
    

A beérkezett munkák közül az Építészeti Nemzeti Szalon kurátorasszisztenseként is dolgozó Losonczi Áron, Pálinkás Edit művészettörténész, valamint a Műcsarnok szakmai stábjából összeállt zsűri azokat az alkotásokat értékelte, amelyek párbeszédet folytattak az épülettel, a Hősök terével, az aktuális kiállítással, vagy éppen remekül használták a pixelbeton felület adottságait.
    

A zsűri hét munkát emelt ki a beérkezett pályaművek közül; az első helyen az Eper Creative Studio (Szabó Csaba és Varga Zoltán), másodikként Alberti Gábor, a harmadik helyen pedig Császár Krisztina alkotása végzett.
    

A hét animációt péntektől szeptember 7-ig lehet 21.30 és 23.30 között megtekinteni - közölte az MTI érdeklődésére a Műcsarnok.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés