bezár
 

art&design

2014. 07. 31.
Kettős struktúrában irányítják a Műcsarnokot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember elsejével a Műcsarnok vezetésében kialakul a kettős ügyvezetői struktúra: a művészeti igazgatói feladatokat Szegő György, az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, a gazdasági igazgatói teendőket pedig Medgyes Piroska, a Műcsarnok jelenlegi megbízott ügyvezetője látja el - közölte Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezetőként Medgyes Piroska vezette.
    

prae.hu

"A feladatköröket szétválasztottuk és együttes felelősség mellett, a munkaszervezés szempontjából egy új struktúrát vezetünk be: szakmai, művészeti kérdésekben, az éves művészeti munkaterv kialakításában a kezdeményező, ügykezelő és ügygondnok feladatokért Szegő György lesz a felelős, az intézmény szervezeti, gazdasági működtetését, valamint az ezzel kapcsolatos gyakorlati munka szakmai programjának kidolgozását Medgyes Piroska látja el szeptembertől" - fogalmazott a főtitkár.
    

Elmondta, hogy jövő héttől már elindítják a szervezeti átalakuláshoz szükséges lépéseket, az együttes aláírás intézményrendszerének bevezetését és a közös felelősség mellett az önálló feladatkörök lefektetését is.
    

Kucsera Tamás Gergely emlékeztetett arra, hogy Szegő György építész, látvány- és díszlettervező, művészeti író, egyetemi tanár, az Új Magyar Építőművészet főszerkesztője tavaly év vége óta dolgozik együtt a Műcsarnok stábjával az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátoraként, így már ismeri az ott dolgozókat, kialakított velük egy kollegiális viszonyt. Medgyes Piroska csaknem másfél évtizede dolgozik különböző gazdasági vezetői pozíciókban a kortárs művészeti kiállítóhelyen belül, ő vitte végig többek közt azt az időszakot is, amikor az intézmény költségvetési intézményből 2007-ben nonprofit társasággá alakult.
    

"Ő is az intézmény működését jól ismerő, tavaly óta nem művészeti szakemberként, de az intézményt egyes számú vezetőként irányító személy. Ilyen szempontból a kettős vezetés döntésében nem csak az jelenik meg, hogy hatékonyságban ketté választottuk az eddig egybeolvadt feladatkört, hanem az is benne van, hogy egy új, már a szervezetet ismerő és egy régi vezető osztja meg a felelősséget és irányítja együtt a jövőben a Műcsarnokot" - tette hozzá.
    

A főtitkár felidézte, hogy az MMA - mikor év elején átvette a Műcsarnok Nonprofit Kft.-t - jelentősen kiegészítette az intézménynek járó költségvetési támogatást.
    

Hangsúlyozta, hogy az I. Építészeti Nemzeti Szalon pozitív fogatatása megerősítette az MMA-t abban a törekvésében, hogy jó irány az a fajta tematikus rendszer, amelyben a nemzeti szalonokkal kapcsolatban gondolkodnak. A jelenleg a Műcsarnokban látható tárlatot a következő években követi majd a képzőművészeti, a fotó és iparművészeti nemzeti szalon, majd újra visszatér a falak közé az építőművészet.
    

"A 2015-ös év feladatainak kialakítása, kidolgozása már a két jelen pillanatban megnevezett, és szeptember elsején hivatalba lépő vezető feladata lesz" - mondta az MMA főtitkára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés