bezár
 

zene

2014. 07. 25.
Ma nyílik a Művészetek Völgye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma nyílik meg a Művészetek Völgye, amely Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat tíz napon át. Az összművészeti fesztivál szervezői idén ezer programmal készültek, amelyek többsége Kapolcson lesz, de számos kísérőrendezvénynek adnak helyet a szomszédos falvak is.

Kapolcson a már megszokott helyszínek és előadók mellett - mint a Palya-udvar, a Kapolcsi Hobo Klub, a Kaláka Versudvar vagy a hagyományőrzőket összefogó Muharay Szövetség - számos új fellépővel, programmal és helyszínnel bővül idén a kínálat. Ilyen például Harcsa Veronika saját udvara, a Fonó együttes FolkUdvara, a hazai start-up közösségeket bemutató Design Terminál udvar és az ifjúsági darabokat, amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad.     

prae.hu

Hatvan település mutatkozik be az Éltető Völgy programsorozatban, a helyi kulturális értékeket a taliándörögdi Ősök Háza vonultatja fel, a Kék abrosz mozgalom pedig több kapolcsi porta összefogásának köszönhetően a gasztronómia lokális értékeit mutatja meg.
    

A hajnalig tartó koncertek, a tánc, a színházi és könyvbemutatók mellett játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások egész sora várja a látogatókat.     Vigántpetend határában, Csórompusztán ismét letáborozik a Hello Wood nemzetközi építésztalálkozó fiatalokból álló alkotóközössége, akik a fesztivál ideje alatt született munkáikat ki is állítják.     

Az eddigi tapasztalatok alapján idén csaknem 100 ezer látogatóra lehet számítani a Művészetek Völgyében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés