bezár
 

film

2014. 07. 17.
A Mozinet és a Pesti Est közös pályázata: Téged mi inspirál?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Mozinet és a Pesti Est közös pályázata: Téged mi inspirál? Július 31-én kerül a mozikba az Oscar-jelölt Michael Fassbender főszereplésével a Frank című őrült vígjáték, melynek kapcsán a Mozinet és a Pesti Est közös pályázatot hirdet. A díj a filmben is használt különleges hangszer, a teremin.

Michael Fassbender (12 év rabszolgaság, Shame – A szégyentelen, Prometheus) alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.

prae.hu

 

A Mozinet és a Pesti Est pályázata egy roppant egyszerű kérdésre keresi a választ: „Téged mi inspirál?” Talán egy jó beszélgetés? Egy újsághír? Egy ház az erdő közepén? A hajnali madárcsicsergés? Egy festmény? Netán egy dal?

Frank

Nincs más dolgod, mint július 28-án, délelőtt 11 óráig kipostolni az esemény Facebook oldalára, hogy téged mi inspirál, és ha a te posztod kapja a legtöbb lájkot, akkor megnyered a teremint, egy ahhoz hasonló hangszert, amin Clara (Maggie Gyllenhaal) játszik a filmben. A díjátadóra a július 29-i, magyarországi premier előtti ősbemutatón, a Corvintetőn zajló Budapest Rooftop Cinema vetítésén kerül sor, melyre a teremin nyertese kétfős belépőt kap.

 

A Frank és kísérőfilmje, a Symphony No. 42 július 31-én kerül országosan a hazai mozikba – az angol film szinkronizált és feliratos változatban is látható lesz. A Frank korhatára: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés