bezár
 

irodalom

2014. 07. 17.
Visegrádon hamarosan újra dübörög a FISZ tábor
2014. július 23-27., Visegrád
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visegrádon hamarosan újra dübörög a FISZ tábor 2014. július 23. és 27. között a Fiatal Írók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg nyári táborát Visegrádon. Az ötnapos irodalmi rendezvény ebben az évben is számos élményt tartogat: Szvoren Edinával, Grendel Lajossal, Tompa Andreával és Tolnai Ottóval találkozhatnak a résztvevők. Napközben öt különböző műhelyben dolgozhatnak a jelentkezők, délutánonként és esténként pedig felolvasásokon és szakmai beszélgetéseken vehetnek részt.

Idén is folytatódik, sőt kiegészül az eddig jól bevált hagyomány: napközben több, kisebb csoportban műhelymunka zajlik. A kritika műhely vezetője Szilágyi Zsófia, a prózáé Hermann Zoltán, a líráé Sirokai Mátyás, Bajtai András és Csehy Zoltán, míg az idén először jelentkező műfordító műhelyé Izsó Zita és Lesi Zoltán lesz. Kora délelőtt – szintén újításként – proszemináriumok zajlanak majd, Kollár Árpád és Mészáros Márton az irodalmi élet mindennapjairól, működéséről beszélget az érdeklődőkkel. A műhelymunkák és az esti nagybeszélgetések mellett a szervezők fiatal lengyel szerzőket mutatnak be (Konrad Góra, Natalia Malek, Joanna Mueller-Liczner), a Kritikustusán a FISZ elsőkönyveseinek két kötete kerül terítékre, a Holokauszt Emlékév kapcsán a holokauszt vizuális reprezentációjáról lesz szó, valamint könyvbemutatók, felolvasószínház is színesítik majd a programot.

prae.hu

További információ: fiatalirok.blog.hu

FISZ tábor 2014 program

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés