bezár
 

art&design

2014. 07. 17.
Hagyományőrző rendezvény Szentén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A népi mesterségeknek és művészeteknek ad teret a Hagyományok útján elnevezésű rendezvény szombaton Szentén; a látogatók kipróbálhatják a csuhéfonást vagy a kovácsmesterséget, de íjászverseny is lesz a Nógrád megyei faluban - tájékoztatta az MTI-t a program sajtófelelőse.

Szaniszló Hajnalka elmondta: a helyi mesterembereket és mesterségeket, a vidék specialitásait, népművészetét helyezik középpontba és mindazoknak lehetőséget adnak a bemutatkozásra, akik részt vesznek a helyi hagyományok ápolásában.
    

prae.hu

A programot a balassagyarmati Ipoly Hagyományőrző Egylet szervezi.
    

A Hagyományok útja rendezvény reggel íjászversennyel kezdődik, erre előzetesen már csaknem százan jelezték részvételüket. Ebédidőben egy ízletes, hagyományos palóc specialitást kóstolhatnak meg a vendégek. Bemutatót tartanak az ilinyi íjászok, a csesztvei csikósok, a Börzsöny Nehézgyalogság és Kelemen Zsolt lovas íjász.
    

A hollókői Szent László Vitézei Egyesület a középkort, azon belül az Árpád-házi időszakot idézi meg korabeli viseletben és fegyverekkel, láthatja a közönség Csernik Szende székely lábbábos műsorát, koncertet ad a Dobroda Zenekar, a napot nemzetközi táncház zárja.
    

A rendezvény otthont ad az I. Nemzetközi Ifjúsági Néptánc Fórumnak is, amelyen több mint 150 táncos lép fel, a magyarok mellett szlovákok, lengyelek és csehek.
    

A nap során a gyerekek népi játékokkal játszhatnak, a felnőttek kipróbálhatják a nemezelést, csuhéfonást, kosárfonást, az íjászatot és a kovácsmesterséget. Lesz kézműves vásár és kocsizási lehetőség, lovagoltatás, vásárt tartanak a kistermelők, és mindenki megkóstolhatja a kemencében sült finomságokat Szentén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés