bezár
 

építészet

2014. 07. 14.
Az egyensúly építészeti megjelenítésére törekszik idén a Hello Wood
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egyensúly fogalmának építészeti megjelenítésére tesznek kísérletet az idei Hello Wood építész alkotótábor résztvevői és vezető építésezi július 19. és 27. között a Veszprém megyei Csórompusztán.

Idén több mint 20 országból, köztük az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Csehországból, Dániából is érkeznek szakemberek, hogy a táborban résztvevő 100 diákkal együtt dolgozzanak egy héten át - olvasható a szervezők közleményében.
    

prae.hu

A nemzetközileg elismert építészektől a hallgatók nem csupán a gyakorlati fogásokat sajátíthatnak el, hanem fontos szakmai és személyes kapcsolatokat is építhetnek.
    

Vezet csoportot mások mellett Salvador Gilbart Sanz, aki a 2010-es sanghaji világkiállítás spanyol pavilonját tervezte. Frank Havermans képzőművész, dizájner és építész a modern Benelux-irányvonalat képviseli, míg Suzana Milinovica a művészet és az építészet kapcsolódási pontjait kutatja. Enrique Soriáno és Pep Tornabell a barcelonai Coda építészirodából, Jakub Majewski és Lukasz Pastuszka pedig a lengyel Moomoo-ból érkezik, amelyet a Wallpaper Magazine 2009-ben a világ 30 legjobb fiatal építészirodája közé választott.
    

A magyar építészeket a Blokk csapata képviseli egy közös műhelyfoglalkozáson a sporaarchitects tervezőivel, akik legutóbbi munkájukért, a 4-es metró Fővám téri és Szent Gellért téri állomásának megvalósított terveiért nyertek díjat az architizer.comon.
    

Workshopot vezet továbbá Biayna Boghosian, a Studio Something alapítója, a Harvardon végzett Jelene Pejkovic pedig a győri egyetem tanárával, Cseh Andrással együtt osztja meg tapasztalatait a hallgatókkal.
    

Pap Bence Zaha Hadidnál kezdte pályáját és a Budapesten dolgozó brit építésszel, Oliver Sales-szel oktatja majd a hozzá besorolt diákokat, Juhász Ákos és Eke Dániel pedig Piers Taylorral dolgozik majd együtt.
    

A Hellowood házigazdája Hatvany Csaba képzőművész lesz.
    

Július 26-án délután a Hello Wood megnyitja kapuit a közönség előtt is: a táborba érkező szakmai zsűri értékeli a munkákat, majd a Művészetek Völgye programjának keretében megnyílik az installációkból álló kiállítás Csórompusztán. Az esti program a Design Terminál kapolcsi helyszínén kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik. Az installációk augusztus 3-ig lesznek láthatók a helyszínen, majd ezt követően kiállítják őket a Sziget fesztiválon és a Design Héten is. tevékenységét, mint az építészet felelősségvállalása, a szociális építészet vagy az ismeretszerzés alternatív formáinak kutatása.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés