bezár
 

zene

2014. 07. 09.
Martonvásári koncertek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három szimfónia mellett a komponista egyetlen, Krisztus az Olajfák hegyén című oratóriuma is elhangzik idén nyáron a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ) hagyományos martonvásári Beethoven-estjein - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel.

Az 1803 nagyhétjén Bécsben bemutatott oratórium Dénes István vezényletével csendül fel a martonvásári estek július 19-i nyitókoncertjén, az 5., Sorsszimfónia társaságában, Röser Orsolya (szoprán), Nyári Zoltán (tenor), Johannes von Duisburg (basszus), valamint a Nemzeti Énekkar közreműködésével.
    

prae.hu

A martonvásári Brunszvik-kastély parkjában július 26-án folytatódik a sorozat. A második hangversenyen Kocsis Zoltán vezényletével az Egmont-nyitány, a 6., Pastorale szimfónia, valamint - Jandó Jenő zongoraművész fellépésével - a Karfantázia című mű hangzik el, a koncerten közreműködik a Nemzeti Énekkar.
    

Az idei martonvásári Beethoven-estek augusztus 2-i zárókoncertjén Hamar Zsolt veszi kézbe a karmesteri pálcát, a műsoron a Coriolan-nyitány, Balog József zongoraművész tolmácsolásában a c-moll zongoraverseny, valamint a 3., Eroica szimfónia szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés