bezár
 

zene

2014. 07. 08.
Zenei blog indul Százéves átlag címen
2014. július 9., 18h, Valyo Part, Antall József rakpart
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenei blog indul Százéves átlag címen A Százéves átlag Jeney Zoltán szerzeménye hegedűre és elektronikára, innen kapta Molnár Illés és Lesi Zoltán közös zenei blogja a nevét. A cél a modern és kortárs zene népszerűsítése. 2014. július 9-én, 18 órakor, a budapesti Valyo Parton felolvasás kíséretében indul az új blog.

Az elmúlt száz évben a komolyzene jelentése gyökeresen megváltozott, közben elveszítette a közönségét, kritika vagy ajánló sem születik annyi, mint az irodalomban vagy a képzőművészetben. A blog szerzői nem zeneesztéták, az irodalom felől közelítenek a muzsika irányába. A zene mindenképpen komoly dolog, mindenkinek vannak kedvenc bandái, de Molnár és Lesi elsősorban az új megoldásokat kereső, művészi zenét és annak határterületeit, a filmzenét, a kísérleti jazzt szeretné népszerűsíteni.

prae.hu


A blog elindításakor egy közös, zenés felolvasást is tartanak a Valyo Parton. A beszélgetésben kifejtik, hogy miért adják irodalmárként zeneblogra a fejüket, miért gondolják, hogy kortárs komolyzenét hallgatni kortárs emberként amúgy evidencia lenne, miért igénylik egy zenei felületet létrejöttét, és miért tartanánk szerencsésnek a különböző művészeti ágak közötti szorosabb kapcsolatot.

Információ:

Molnár Illés és Lesi Zoltán felolvasása és kortárs zenei blogindítás

Időpont: 2014. július 9. 18 óra 

Helyszín: Valyo Part

Zenei ajánló ITT.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés