bezár
 

irodalom

2008. 12. 05.
Friderikusz eddig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Édesapjával való rossz viszonyáról, anyagi helyzetéről, magányáról és botrányairól is vall Friderikusz Sándor, aki csütörtökön mutatta be Friderikusz eddig című kötetét a sajtó képviselőinek a budapesti Alexandra Könyváruházban.

prae.hu

Az interjút Mihancsik Zsófia jegyezte le, akivel Friderikusz Sándor két és fél éven át szerkesztette a Friderikusz Most adásait az ATV-n. A könyv a két újságíró beszélgetéseiből született meg. "Én is megdöbbentem, amikor elolvastam, hogy számos dologban annyira őszinte vagyok, hogy elgondolkodtam, ez hasznos-e, kinek használ ez? Nekem biztosan nem, hiszen akit megemlítek akármennyire is őszintén, az neki esetleg olyan szituációban nem fog jólesni" - mondta Friderikusz Sándor.

A műsorvezető-producer a kötetben elmondta - nem minden esetben pozitív - véleményét többek között Vitray Tamásról, Orbán Viktorról, Gyurcsány Ferencről és a tíz éve meggyilkolt médiavállalkozóról, Fenyő Jánosról. Elmesélte továbbá hogyan és mennyit keresett a különböző tévéműsoraival és egyéb üzleti vállalkozásaival. "Anyagi helyzetemről hosszan beszélek, de semmit nem lehet megtudni belőle" - tette hozzá Friderikusz Sándor a könyvbemutatón.

Mihancsik Zsófia szerint Friderikusz Sándor sokat változott az évek során, de mint minden tehetséges embert el kell viselni. 

"Én, amennyit két és fél év alatt láttam belőle azt mondhatom, hogy végtelenül tisztességes ember. Minden ellenkező híreszteléssel szemben. Őszinteség szempontjából, egyenesség, pénzügyi és minden szempontból végtelenül tisztességes. Engem nagyon felháborít mindaz, amit hallomások és rosszindulatú pletykák alapján írtak és írnak róla" - fogalmazott Mihancsik Zsófia.

"Ha valaki intellektuálisan közeledik, ahhoz amit ez a könyv tartalmaz, ő is kap belőle bőven. Aki pusztán csak a bulvárra kíváncsi, például hogy csinálta, hogy szerezte a pénzt, hogy lettek milliói, a világsztárokat hogy próbálta meg becserkészni az is kap belőle épp eleget" - tette hozzá Friderikusz Sándor.

A műsorvezető-producer elmondása szerint azért hagyta abba tévés munkáját, mert elfáradt. Két és fél év alatt 414 műsort készített az ATV-n, naponta 16 órát dolgozott. A következő másfél-két évben szabadságra megy, utazgat, kiállításokra megy és "úgy él, ahogy megérdemli". 

"Ezek az utazgatások nem nagy utak. Például három héttel ezelőtt néztem egy nemzetközi kiadványt és láttam milyen két jó kiállítás van Berlinben, akkor fogtam magam és másnap elrepültem Berlinbe, ott voltam négy napot, megnéztem a két kiállítást, találkoztam egy-két barátommal, akik ott élnek, jól elvoltunk és visszarepültem" - mondta Friderikusz Sándor.

A médiaszemélyiség jelenleg nem lát arra esélyt, hogy a jövőben visszatér a televízió képernyőjére. Az internetalapú tévében azonban lát fantáziát. 

"Lehet, hogy nincs több nézője, mint 20-30 ezer, de azokra célirányosan hat, azokat az a problémakör érdekli, hiszen azért választódnak ki annak a televíziónak a számára, ott már az értelemnek ismét lehet tere, ha vonz valami, akkor csak az vonz" - tette hozzá Friderikusz Sándor.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés