bezár
 

film

2008. 12. 05.
Anilogue 2008 - egy olasz animáció kapta a fődíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moto című, életrekelő graffitiket ábrázoló olasz alkotás kapta az Anilogue 2008. Nemzetközi Animációs Fesztivál fődíját - tájékoztatták a fesztivál szervezői a sajtót.

prae.hu

Közlésük szerint a Cakó Ferenc, Adam Wyrwas és Michaela Pavlatova alkotta zsűri által odaítélt díjakat szerdán este adták át a bécsi Filmcasino vetítőtermében.

A Blu művésznevet viselő alkotó Moto című művében nagyvárosi tűzfalak hatalmas felületeire festett graffitik sorozatából hozott létre egy korábban ismeretlen animációs technikát. A falról falra mászkáló, folyamatosan átváltozó figurák egyedülálló filmes élményt nyújtanak.

Különdíjat Alexei Alexeev KJFG Nr 5. című, három zenészről szóló, Magyarországon készült filmje, a francia Nicolas Pawlowski egy cserepes növényt túláradó szeretettel elhalmozó figuráról szóló, Repedések című animációja, és a német Florian Grolig Fehér című alkotása kapott, amely egy közlekedési dugó filozófiai mélységeibe avatja be nézőit.

A részben Budapesten, részben Bécsben zajlott fesztivál összesített közönségszavazatai alapján a német Spela Cadez Szerelmi bánat című filmje kapta az Anilogue 2008 közönségdíját.     

A szervezők tájékoztatása szerint hat éves története során idén váltotta ki a legnagyobb érdeklődést az animációs seregszemle. A  legnépszerűbb filmek az Idióták és angyalok, a Sita Sings the Blues, az Evangelion, a Libanoni keringő és a legendás Hayao Miyazaki legfrissebb munkája, a Ponyó a tengerparti sziklán voltak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés