bezár
 

színház

2014. 07. 02.
Színház a tököli fiatalkorúak börtönében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken két alkalommal láthatják a tököli fiatalkorúak börtönének lakói A Csodálatos Lajos című darabot az UtcaSzak társulat előadásban.

Szkéné színház

A Csodálatos Lajos élete című darab főszereplője az addiktív személyek archetípusát jeleníti meg. Kapcsolatai felületesek, az alkoholhoz, a munkához és a családhoz kötődő problémái nyilvánvalóak - olvasható a társulat tájékozatójában.
    
Ő az, akit kigúnyolnak, megvetnek, sajnálnak, de soha nem fordulnak felé megértéssel. Az előadás nézői résztvevői lesznek a darabban megjelenő konfliktusoknak. A produkció célja, hogy segítse a fiatalkorú elítélteket abban, hogy szembesüljenek önbecsapásaikkal, önromboló életszemléletükkel és próbálják meg elfogadni magukat.
    
Az előadás után Simó Krisztián színész, drámatanár és Bernát "Atom" Tamás zenész beszélget a darabban is megjelenő problémákról. A darabot Lipka Péter színész, táncterapeuta; Simon Balázs rendező, színész, valamint Stefano Perocco di Meduna tervező viszi színre.
    
Az Utcaszak társulata évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű térségekben élő, szociálisan hátrányos helyzetben lévő fiatalok színházi nevelésével, segítésével. Ennek a programnak egyik fontos eleme, hogy börtönben élő fiatalok számára előadásokat, foglalkozásokat tartanak - írták a tájékoztatóban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés