bezár
 

film

2014. 07. 01.
SZFE nyári egyetem – filmíró kurzus akció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Színház- és Filmművészeti Egyetem filmírás témában hirdetett nyári egyetemi kurzusára a fennmaradó szabad helyek erejéig last minute akciót hirdet. Intenzív képzés július 7-12-ig Stőhr Lóránt és Báron György vezetésével most jelentős kedvezménnyel. Filmelemzés és kreatív írás a filmek és a kamaszkor szerelmeseinek.

prae.hu

Érdemes július második hetében az iskolapadot választani a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Koncentrált formában, kis létszámú csoportokban, neves szakemberek vezetésével vehetnek részt a filmek és a filmírás iránt érdeklődők az egyhetes kurzuson, melyre most az utolsó jelentkezőknek 11 000 forint kedvezményt biztosít az egyetem. A részvételhez nem szükséges semmilyen előképzettség, de a terület iránti érdeklődés és elkötelezettség elengedhetetlen.

Az egyhetes kurzus a kamaszkor témája köré szerveződik: mind az elméleti, mind a gyakorlati foglalkozások középpontjában ez áll. Délelőttönként neves filmtörténészek és szakírók mutatják be a téma fontosabb magyar és amerikai darabjait (a Sípoló macskakőtől a Kölykökig), délutánonként pedig a résztvevők a filmekhez kapcsolódó kreatív feladatokat kapnak - legyen szó a Kis Valentinó alaphelyzetének továbbgondolásáról, vagy egy apró történet megírásáról egy kamaszkori élmény alapján -, amelyek megoldásában a tanszék művésztanáraitól kapnak segítséget. Filmelemzés, kreatív írás és előadás hármasa alkot egy napot, minden nap e beosztás szerint halad 10-18 óráig. Meghosszabbított jelentkezési határidő: július 4.

További információk és jelentkezési feltételek a www.szfe.hu honlapon.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés