bezár
 

zene

2014. 06. 28.
Közösségi videoklip készült az elvándorlásról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarok Európában – Menni vagy maradni nehéz? Közel 300, külföldre vándorolt magyarok által beküldött videóból vágta össze Geszti Péter és csapata a most elkészült, első hazai közösségi klipet, Sting Englishman in New York című dalának átiratára. A Hungarian in Europe című dal zenei átdolgozását Erdélyi Péter, szövegét Geszti Péter jegyzi.

prae.hu

„Egy közösségi videoklipet készítünk, amiben külföldre vándorolt magyarok szerepelnek. Kérlek, küldj magadról egy kis videót, legyünk együtt egy klipben, ami rólunk szól, bárhol lakunk is éppen!” – tett közzé felhívást néhány hónapja Geszti Péter, és hamarosan több száz videó gyűlt össze, hogy egy közös klippé lényegüljön. Gesztit 2013 ősze óta foglalkoztatja a gondolat, hogy a videóklip „valós”, forgatott anyagból készüljön, olyanok készítsék, akik kint élnek, dolgoznak vagy tanulnak akár ideiglenesen, akár állandóan, hiszen ők élik át igazán azt a dilemmát, ami a dal üzenete: „Menni vagy maradni nehéz? A dal a külföldi lét nehézségeiről, szépségeiről és dilemmáiról szól” – tette hozzá Geszti. 

A felhívásra több száz videó és a project Facebook oldalára ezernyi komment érkezett, alig pár hét alatt. 

„Őszintén szólva nem hittem volna, hogy ennyire sokan úgy érzik, hogy meg kell osztaniuk velünk a történetüket, rengetegen voltak, akik csak megírták, hogyan vándoroltak ki, még ha videót nem is küldtek. A beküldött filmeket, ugyan hatalmas munka, de nagy élvezet is válogatni, rendkívül jó, ötletes és technikailag jól kivitelezett anyag érkezett” – nyilatkozta a szövegíró, reklámszakember. „Ez egyrészt öröm, és igazolása annak, hogy fontos témát feszegetünk, másrészt egy komoly feladat is, hogy ennyi különböző anyagból egységes dalfilmet formáljunk” – mondta Geszti.

A beérkezett nyersanyagok különböző, olyakor megrázó, néha megmosolyogtató, máskor bátorító életutakat mutatnak be.



http://www.hungarianineurope.com
http://facebook.com/hungarianineurope 

Ledaben látható két alapjául szolgáló kép forráshelye:
http://facebook.com/hungarianineurope 
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés