bezár
 

film

2014. 06. 27.
6 animációs filmsorozat nyert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat animációs sorozathoz készülhetnek újabb epizódok, miután az alkotók támogatást nyertek el a Dargay Attila-pályázaton. Folytatódik egyebek mellett M. Tóth Géza Bogyó és Babóca, Rófusz Ferenc Hoppi meséi és Sajdik Ferenc Hát (m)ilyenek a... című sorozata - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.

prae.hu

A közlemény szerint összesen 215 millió forint támogatást ítélt meg a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében az új, idén meghirdetett Dargay Attila-pályázaton. Az alkotók olyan animációssorozat-bővítési tervekkel jelentkezhettek, amelyeknek megelőző epizódjait a Médiatanács korábban, az animációs célú Macskássy-pályázaton már finanszírozta, és azok a közönség körében népszerűek lettek. A pályázóknak az eddigiekkel megegyező hosszúságú epizódokkal 13 részesre kellett kiegészíteniük sorozatukat.
    
Az elnyert támogatásból elkészül a Bartos Erika mesefolyamát feldolgozó Bogyó és Babóca-sorozat 9-13. epizódja M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics rendezésében; az új részek a pályázó Youtube-csatornáján is láthatók lesznek. A 3D-s, papírkivágásos technikát használó, kutyás történetre épülő Boxi-széria 11-13. részét is várhatják a nézők Klingl Béla gondozásában, valamint a Sajdik Ferenc könyvein alapuló Hát (m)ilyenek a.... humoros állatleírásokból is megtekinthető lesz 11 új rész a tévéképernyőkön Szórádi Csaba rendezése nyomán.
    
Rófusz Ferenc Oscar-díjas művész újabb tíz részben örökíti meg kedves fantázialényeit a Hoppi mesékben, Gyulai Líviusz folytatja egy múlt századi, humoros amerikai regény adaptálását az Egy komisz kölyök naplójának 6 epizódjában, továbbá a szürreális Városi legendák is életre kelnek 10 alkalommal Glaser Katalin rendezésében.
    
A hatóság közleményében hangsúlyozták, hogy az idei Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a hatból öt művész alkotásai bekerültek a magyar különprogramba. Az augusztusban 15. alkalommal megrendezendő vezető animációs biennálén régiónkból elsőként vehet részt Magyarország díszvendégként, ott több mint 250 hazai filmet mutatnak be a szakértő közönségnek. A versenyprogramban három magyar mű is szerepel.
    
A Dargay-pályázat célja, hogy olyan értékes filmsorozatok szülessenek napjainkban is, amelyek méltó folytatásai lehetnek a nagy múltú, nemzetközileg elismert magyar animációs filmgyártásnak. A többrészes alkotások a Médiatanács várakozásai szerint piacképesebbek lesznek, mint az egyedi művek, hiszen a jelenlegi trendek szerint jóval nagyobb televíziós kereslet mutatkozik a sorozatokra.
    
A pályázati eredmények a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján olvashatók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés