bezár
 

art&design

2008. 12. 04.
A Miskolci Galériának ítélték idén a Miskolci Múzsa Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miskolci Galériának ítélték idén a Miskolci Múzsa Díjat; az egyik legrangosabb vidéki kulturális elismerést a magyar kultúra napjához kapcsolódó gálán adják át január 23-án - jelentette be Patkó Gyula, a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriumának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Miskolcon.

prae.hu

A Miskolci Múzsa Díjat immár hetedik alkalommal ítélték oda, az elismerést azok kaphatják, akik a város hírnevét határon innen és túl egyaránt növelik alkotásaikkal, művészi produkcióikkal, munkásságukkal - mondta Patkó Gyula, aki egyúttal a Miskolci Egyetem rektora is.

Mint kiemelte, a Miskolci Galériát több mint négy évtizedes értékfeltáró, -közvetítő, és -megőrző munkásságáért jutalmazták a 2 millió forinttal járó elismeréssel.

A galéria, amelynek elsődleges feladata Miskolc képzőművészeti gyűjteményének gondozása, gyarapítása, a városban élő és alkotó képzőművészek munkájának figyelemmel kísérése, mára Miskolc meghatározó közgyűjteményi, közművelődési és művészeti intézményévé vált.

Korábban Müller Péter Sziámi, a Miskolci Operafesztivál ötletgazdája, Kovács László, a Miskolci Szimfonikus Zenekar karnagya, Marton Éva világhírű operaénekes, a Miskolc Dixieland Band, a Szinvavölgyi Táncegyüttes és Táncműhely és a Miskolci Nemzeti Színház kapta meg a díjat - emlékeztetett Patkó Gyula.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés