bezár
 

film

2014. 06. 24.
Ewan McGregor játszik Philip Roth regényének filmváltozatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ewen McGregor játssza a főszerepet a Philip Roth Pulizter-díjas regényéből, az Amerikai pasztorálból készülő filmben - értesült a Variety.com.

prae.hu

A Lakeshore Entertainment produkciójában születő drámát Phillip Noyce rendezi. A forgatókönyvet John Romano írta. A forgatás márciusban kezdődik Pittsburghben.
    
A Lakeshore Entertainment eddig két Roth-regényt filmesített meg: a Szégyenfolt 2003-ban került a mozikba Anthony Hopkins és Nicole Kidman főszereplésével, az Elégia pedig 2008-ban Penélope Cruz és Ben Kingsley közreműködésével.
    
Az Amerikai pasztorál Seymour Levov életét követi nyomon, aki ragyogó középiskolai sportkarrier után egy szépségkirálynőt vesz el és megörökli apja kesztyűgyárát. Látszólag tökéletes világa dől romokba, mikor radikális lánya a vietnami háború idején halálos terrortámadást követ el.
    
A Lakeshore több mint egy évtizede próbálkozik a regény megfilmesítésével. Az Amerikai pasztorál Rothnak a második háború utáni amerikai életet ábrázoló trilógiájának első darabja, amelyet később a Kommunistához mentem feleségül és a Szégyen című kötet követett.
    
Ewan McGregor most éppen a Hogyan rohanj a veszTEDbe című westernkomédiában látható a magyar mozikban, januárban a két Oscar-díjra jelölt Augusztus Oklahomában című családi drámában nézhette meg a közönség.
    
Noyce rendezte a Férfias játékok, a Végveszélyben és legutóbb a Salt ügynök című akciófilmeket. Az utóbbi három évben televíziós produkciókon dolgozott.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés