bezár
 

art&design

2014. 06. 19.
Biciklis körhinta a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Néprajzi Múzeum aulájában biciklis körhinta forog egész este, levetítik a Szerelempatak című filmet, valamint tárlatvezetések, beszélgetések és kézműves műhely is várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.

prae.hu

A folkkocsmában népzenéket, valamint közeli és távoli földrészekről készült néprajzi fotókat mutatnak be a múzeumi gyűjteményből, a gitáros kamarakoncerteken reneszánsz, kortárs és spanyol romantikus szerzők műveit mutatják be a zenészek, a Xántus bárban pedig gasztronómiai különlegességekkel készülnek - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
    
Kitlinger Kálmán interaktív mesterség-bemutatót tart, a könyvtárteremben pedig dokumentumfilmklubot rendeznek, ahol levetítik többek közt a Felsőbb parancs, a Mesterségünk címere, valamint a Szerelempatak című mozikat. A filmeket az alkotókkal és szakértőkkel folytatott beszélgetések követik.
    
A kurátorok segítségével középiskolás diákok tartanak tárlatvezetéseket délutántól. Gebauer Hanga és Csajbók Csaba bemutatja a "Csendéletek a Székely Partiumban. Kutatók a terepen" című tárlatot, Kerék Eszter és Szuhay Péter még a megnyitó előtt kalauzolja a látogatókat a "Megvetés és önbecsülés. Igaz történet Üstfoltozóról, Drótostótról és Teknőscigányról" című kiállításban, este Máté György és vendége a "Bicikliváros. Szabadka-Budapest" című tárlatot mutatja be, Katona Edit és Koltay Erika pedig a Szerelmi szálak a magyar nép hagyományos kultúrájában című tárlatban tart vezetést.
    
Ezen felül indulnak kiscsoportos túrák a múzeum soha nem látott helyszínein, például lesz sámántúra az Európa gyűjteményi raktárban, időutazó túra a padlástérben és műtárgyvédelmi túra A múzeumi fagyasztótól a nyeregraktárig címmel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés