bezár
 

irodalom

2014. 06. 18.
Év végén érkezik a sztárírónő álnéven írt krimijének második kötete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013-ban jelent meg egy bizonyos Robert Galbraith neve alatt a Kakukkszó (The Cuckoo’s Calling) című regény. A debütáló krimiszerző műve a tavalyi év legnagyobb meglepetését szolgáltatta, amikor kiderült, hogy Robert Galbraith valójában J. K. Rowling írói álneve. A remek kritikákat kiérdemlő regény főszereplőjét, Cormoran Strike detektívet sokan ma már a kortárs krimi-irodalom következő legendás nyomozójaként emlegetik.

prae.hu

Robert Galbraith krimisorozatának főszereplője Cormoran Strike magánnyomozó, és fiatal titkárnője, Robin Ellacott. Az első kötetben a páros egy híres szupermodell halála ügyében nyomoz, és merül alá a divatvilágba, hogy megismerje annak kevéssé nyilvános oldalát is. A második részben egy író eltűnése miatt fogadják fel a detektívet és asszisztensét. Az ügy egészen addig rutinmunkának tűnik, amíg ki nem derül, hogy Owen Quine frissen befejezett kéziratában olyan információk vannak, melyek sok ismerősére nézve meglehetősen kínosak. Amikor pedig magára Quine-ra különös körülmények közt találnak rá egy brutális gyilkosság áldozataként, megindul a versenyfutás az idővel, hogy megértsék egy olyan gyilkos motivációját, amilyenhez foghatóval Cormoran Strike nyomozó még nem találkozott.
 
Robert Galbraith A selyemhernyó munkacímű regénye június 19-én jelenik meg angol nyelven világszerte, Magyarországon pedig a Gabo Kiadó gondozásában ez év végétől. A hírek szerint már készül a harmadik kötet is. 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés