bezár
 

art&design

2014. 06. 18.
Múzeumok éjszakája - Programok Veszprém megyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tárlatevezetések mellett zenei és gyermekprogramok várják az érdeklődőket Veszprém megyében a múzeumok éjszakáján, szombaton.

prae.hu

 A Laczkó Dezső Múzeumban ingyenes tárlatvezetésre várják a látogatókat, lesz íjászat, szkíta és honfoglalás kori felszereléssel. A Kabóca Bábszínház és a Kis-Bakony Táncegyüttes műsorát táncház követi.     

A vár látogatóközpontját éjszakai tárlatvezetésen járhatják be a késői látogatók - közölte Szaksz Balázs közönségkapcsolatokért felelős osztályvezető.     

A zirci Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma madárodú-készítéssel és éjszakai kirándulással készül a rendezvényre - közölte Harmat Beáta osztályvezető.    

 Ingyen látogatható a zirci apátsági templom, a látogatóközpontban a rendtörténeti kiállítás, a romkert, a kripta és az arborétum. Az este folyamán Kapitány Dénes orgonaművész játéka csendül fel a templomban.

A város középiskolás diákjai színes fényeket vetítenek az apátsági épületegyüttes egy részére - emelte ki Ring Júlia, a látogatóközpont vezetője.     

Várpalotán a bányászélet bemutatásának szentelik ezt az estét: a Thury-várban a bányászszendvics elkészítése mellett a várpalotai bányászat 120 éves múltjával is megismerkedhetnek az érdeklődők - mondta Hencz Anett turisztikai referens.     

Ajkán a Bányászati Múzeum ad otthont a rendezvénynek. Az ásványok világát bemutató előadást követően játékos kincskereső, ékszer- és üvegmécses készítés várja a legkisebbeket. Az estet a Somvirágok együttes csillagfényes koncertje zárja - közölte Bölcskeiné Kocsis Zsuzsanna, a városi könyvtár szakmai igazgatóhelyettese.     

Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Lakat T. Károly újságíró, Praznovszky Mihály irodalomtörténész tárlatvezetése mellett borkóstolóval várják az érdeklődőket. Vukán Béla rendőr alezredes a műkincsrablás történetébe nyújt betekintést. A Magyar Csillagászati Egyesület helyi csoportjának közreműködésével az éjszakai égboltot is kémlelhetik a legkitartóbbak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés