bezár
 

film

2008. 12. 02.
Mediawave WebTV és Filmarchívum: decembertől új sebességen!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mediawave WebTV és Filmarchívum: decembertől új sebességen! 2008. december 1-től új sebességre kapcsolt, magasabb szintre lépett a MEDIAWAVE WebTV és a MEDIAWAVE Filmarchívum. A háttérben jelentékeny technológia fejlesztések zajlottak le az elmúlt időszakban az IRQ segítségével.

prae.hu

Ennek következményeként a nézők több minőségi fokozatban tekinthetik meg a Web TV és a Filmarchívum filmjeit. A legjobb minőségű verzió letöltésére azok lesznek képesek, akik nagy sebességű internetes kapcsolattal rendelkeznek. Ez talán néhány Internetre csatlakozót kizár, de az archívumot a jövőnek építik fejlesztői, belátva, hogy a technika fejlődése rendkívül felgyorsult.

Az átállás hosszabb időt fog igénybe venni, és fokozatosan fognak megjelenni az oldalon a magasabb felbontású, gyakorlatilag televíziós minőségű képet biztosító adások. Jelenleg már kb. 250 film tekinthető meg ebben a jó minőségű formában.

A MEDIAWAVE WebTV első megújult adását a GYŐRI FILMALAP indításával és az I. VÁROS – FILM – EMLÉKEZET EST-tel - hangolták össze a projekt gazdái. Az adás nagyrészt a GYŐRI FILMALAP előzetes bemutatásával foglalkozik, rengeteg filmrészlettel, riporttal kísérletet téve Győr város vizuális történetének feltérképezésére. Az adás zárásaként Ferenczi György & Rackajam együttes és a győri COLOMBRE Band egy korábbi közös műhelymunkáját lehet megtekinteni. Az adás azon nézők számára is képet adhat a GYŐRI FILMALAPot bemutató est eseményeiről, akik nem tudtak eljönni a programra, a helyszínen történtekről pedig részletesen beszámolnak a következő adások.

A MEDIAWAVE WebTV többféle megtekintési formát kínál. A hagyományos televíziózástól a webtévézés annyiban különbözik, hogy amikor időnk adódik, mindig az elejéről indíthatjuk el a programsort. Közönségbarát újítás az, hogy bármikor megállítható és újraindítható az adás, valamint az egyes részek átugorhatók vagy tetszés szerint megismételhetők.

Az első adás még csökkentett technikai minőségű, könnyen letölthető filmeket tartalmaz, az új típusú felhasználás begyakorlása és megkönnyítése érdekében, de a következő adásokban már meg fognak jelenni a magas felbontású, televíziós minőséget biztosító anyagok is. A gyengébb kapcsolattal rendelkező nézőknek lehetősége nyílik arra, hogy átugorják e filmeket.

A kutakodó hajlamú látogatók - a WebTV megtekintésén túl  -  a filmarchívum nyújtotta lehetőségek feltérképezésében is elmélyülhetnek. Az archívum filmjei több fázisban érhetők el. A weboldal rengeteg film adatait tartalmazza. Az adatokhoz tartozó filmek, filmrészletek már részben megtekinthetők. A jelenleg on line nem látható filmek is elérhetők videókazetta vagy DVD formájában a "fizikális" archívumban, amelyet Győr város támogatásával február végén nyitottak meg, és melyben búvárkodhat vagy kutathat a közönség.

A MEDIAWAVE WebTV és a FILMARCHÍVUM elérhető az új GYŐRI FILMALAP weboldalon:
www.filmfundgyor.eu
vagy a „klasszikus" MEDIAWAVE weboldalon:
 www.mediawave.hu
És önállóan is: www.mediawavearchivum.hu

 
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés