bezár
 

zene

2014. 06. 16.
Kelet-ázsiai turnéra indulnak a Filharmonikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dél-Koreában és Japánban turnéznak a Nemzeti Filharmonikusok, a zenekart Kocsis Zoltán mellett a japán karmester, Kobajasi Kenicsiro is többször vezényli.

prae.hu

Az együttes kedden indul a Távol-Keletre, ahol 18 napon át összesen 9 hangversenyt adnak - tájékoztatta a zenekar az MTI-t hétfőn.
    
Első hangversenyüket a dél-koreai Szuvon városában adják, ahol egész évben rendezvénysorozattal ünneplik a magyar-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. A Nemzeti Filharmonikusok csütörtökön a Gyeonggi Arts Center hangversenytermében lépnek fel, ahol Young-Jo Lee kortárs koreai  zeneszerző ez alkalomra dedikált, Glory of Dawning (A hajnal dicsősége) című művét, Kun Woo Paik dél-koreai zongoraművész fellépésével Beethoven G-dúr zongoraversenyét, majd Brahms I. (c-moll) szimfóniáját adják elő.
    
Következő állomásuk Japán lesz, ahol Kocsis Zoltán öt, Kobajasi Kenicsiro három alkalommal dirigálja a zenekart. Tokióban négy hangversenyt adnak június 23-án, 24-én és 26-án, valamint július 4-én. Repertoárjukban Glinka, Csajkovszkij, Liszt-Kocsis, Liszt, Mozart, Schubert és Brahms egy-egy műve hallható.
    
Az előadások szólistái a Japánban igen népszerű Sendzsu Mariko hegedűművésznő, valamint a félig japán, félig magyar származású zongoraművész, Kaneko Mijudzsi. Kocsis Zoltán is fellép szólistaként Mozart Esz-dúr zongoraversenyében.
    
A hosszú turné Tokión kívül Nagojában, Narában, Oszakában folytatódik, és a Fukusima prefektúrabeli Ivakiban, Kobajasi szülővárosában zárul. A Nemzeti Filharmonikusok a japán karmester vezényletével Glinka Ruszlán és Ludmilla nyitányával, Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével és a szerző VI. (h-moll) "Patetikus" szimfóniájával zárják kelet-ázsiai turnéjukat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés