bezár
 

zene

2014. 06. 14.
Az SZFE hallgatóinak videoklipje nyerte meg a VIVA Cometet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által készített videoklip nyerte meg szerda este a VIVA Comet zenei díjátadó Legjobb Videoklip kategóriáját. A klip teljes stábja az egyetem volt és jelenlegi diákjaiból áll. A díjat szakmai zsűri ítélte oda.

prae.hu

A Sonya zenekar egy frissen alakult formáció, Kitchenfloor című számuk klipjét tavaly ősszel mutatták be a Toldi moziban. A filmet a Televíziós műsorkészítő szakon idén diplomázó Damokos Attila rendezte, a képi világért pedig Nagy Marcell, harmadéves operatőr szakos hallgató felelt.

A díjat a VIVA Comet szakmai zsűrije ítélte oda: Szegedi Kata divattervező, Varga Magdolna látványtervező, a rendezőként és színészként dolgozó Szabó Simon, Viszlay Márk divatfotós, valamint a Fehér Isten és a Viharsarok operatőre, Rév Marcell. A zsűri komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a képsorok és a zene teljes összhangban legyenek, a vizualitás pedig hozzáadjon a hallott anyaghoz. A zsűri kiemelte, hogy láthatóan a nyertes klipbe fektették a legtöbb munkát, és styling szempontból is ez a munka a legjobb. Méltatták még az operatőr és a colorist munkáját is.



A látványos video többek között a Szépművészeti Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közvágóhídon, a Szent Mihály templomban, a Sugarshopban és a Mányoki úti uszodában készült, a fentiek fényében külön érdekesség, hogy videoklipes viszonylatban is rendkívül szerény költségkeretből. A klip teljes stábja SZFE hallgatókból áll: a rendezőasszisztens Koblicska Örs, a gyártásvezető pedig Krista Tamás, mindketten tavaly végeztek Televíziós műsorkészítőként. A vágásért az idén végző Érdi Zsófia felelt. Miklós Dániel látványtervező szakon végez idén, ő a klip látványvilágáért felelt, míg a harmadéves operatőr szakos hallgató, Dévényi Zoltán fővilágosítóként működött közre. Az ő munkájuk eredménye idén a legjobb és legeredetibb klip a VIVA Cometen.



A díjátadó:


www.szfe.hu
facebook.com/szinház- és filmművészeti egyetem
facebook.com/ódry színpad
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés