bezár
 

színház

2014. 06. 13.
Szalóczi Géza kapta a Vilmos-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szalóczi Géza kapta idén Majakovszki című művéért a Színházi Dramaturgok Céhe által a legjobb új magyar drámának odaítélt Vilmos-díjat.

Szkéné színház

Az elismerést a fesztivál keretében zajló Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumának zárásaként csütörtökön adták át – tájékoztatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szervezői közleményben az MTI-t.     

A Színházi Dramaturgok Céhe huszonkilencedszer rendezte meg a Nyílt Fórumot, amelynek programjában kortárs, korábban még be nem mutatott magyar drámák felolvasószínházi előadásai, könyvbemutatók és szakmai beszélgetések szerepeltek.
    
A rendezvényre minden évben megjelentetik fiatal, illetve pályakezdő írók színpadra szánt műveit is. Ezek közül választják ki a Nyílt Fórumon jelenlévő dramaturgok a Vilmos-díj - és a vele járó, Shakespeare-t idéző vilmoskörte pálinka - nyertesét.
    
A Nyílt Fórum Füzetek idei kiadásában négy darab kapott helyet: Szalóczi Géza munkája mellett Benedek Albert Grand Zentral Vest, Németh Nikolett Rajongás és Vékes Csaba Ananász-generáció című műve.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés