bezár
 

art&design

2014. 06. 12.
Mégsem került magánkézbe a velencei Poveglia szigete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megsemmisítette a Poveglia szigetének adásvételéről létrejött megállapodást az olasz állami vagyonügynökség. A velencei szigetet egy olasz vállalkozó akarta megvásárolni 513 ezer euróért.

prae.hu

Nagy értékű földterületről lévén szó az olasz vagyonügynökség hivatala felülvizsgálta a sziget eladásáról májusban Velencében rendezett árverés eredményét és megállapította, hogy a nyertes vevő által felajánlott valamivel több mint fél millió euró (mintegy 150 millió forint) "kevés" Poveglia szigetéért. Így a sziget egyelőre Velence város tulajdona maradt.
    
A vagyonügynökség szerint az egyik legnagyobb velencei szigetnek számító Poveglia értéke mindezt jóval meghaladja, annál is inkább, mivel beépíthető területről van szó.
    
A 7,25 hektáros és a hatvanas évektől lakatlan Poveglia szigetét a velencei önkormányzat bocsátotta árverésre. A kikiáltási ár 513 ezer euró volt, ezt egyedül Luigi Brugnaro velencei vállalkozó volt képes állni.
    
A szigetért a velencei lakosok is internetes pénzgyűjtést indítottak: 160 ezren csatlakoztak és 420 ezer eurót tudtak összegyűjteni, ami nem bizonyult elegendőnek. A velenceiek azt szeretnék, ha Povegliát zöldövezetként őrizné meg a városi önkormányzat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés