bezár
 

art&design

2008. 12. 02.
Maffia Múzeum nyílt Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között drogozó, kaszinózó és lövöldöző bűnözőket ábrázoló viaszszobrok láthatóak a szervezett bűnözés múltját és jelenét bemutató budapesti Maffia Múzeumban. A hétfőn megnyílt állandó kiállítás elsődleges célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

prae.hu

"A Maffia Múzeumot korántsem a maffia emlékének kívánjuk szentelni" - mondta el a megnyitón Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. A dél-olasz mintára készült kiállítás a kábítószerek veszélyeire szeretné felhívni az emberek, mindenekelőtt a fiatalok figyelmét - tette hozzá. 

Kincses Ildikó, a Magyar Rendőrnők Szervezetének elnöke úgy vélekedett, hogy aki kábítószerhez nyúl, az ha akar, ha nem, a szervezett bűnözés támogatójává válik. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok óvásának, védelmének a felvilágosítás is szerves részét képezi, ezért is különösen fontos a szervezők számára a Maffia Múzeum. 

A belvárosi lakóház alagsorában kialakított múzeum sajátos interpretációját adja az alvilági létnek. Látható például egy olyan jelenet, amikor a rendőrök lecsapnak a DROG-01-es rendszámú kis Polskiból kiszálló bűnözőre, aki a kezében fehér port tartalmazó zacskót szorongat. 

A filmekből ismert "klasszikus" maffiózók, valamint a modern bűnözők életének egy-egy szeletét bemutató kiállítás a szervezők szándékai szerint nagyjából 10 évig lesz látható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés