bezár
 

színház

2014. 06. 03.
A II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győztesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt előadás-tervezet, Fekete Ádám, Radnai Márk, Szivák­tóth Viktor, Geréb Zsófia és a Nylon Group munkája nyerte el a TITÁNium Tehetségkutató Platform díját.

Szkéné színház

A Jurányi Inkubátorházban második alkalommal rendezték meg a TITÁNium Tehetségkutató Platform díjátadóját hétfőn. A TITANium projekt keretében az 61 beérkezett pályázat közül 5 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a következő színházi évadban a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, az Átrium Film-­Színházban, a MU Színházban és a Trafó - Kortárs Művészetek Házában - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
    
Hétfőn adták át a TITÁNium projekt keretében az idei évadban már megvalósult produkciók rendezőinek díját is. Az Év Titánja fődíjat - amely pénzjutalommal is jár - Radnai Márk és Boross Martin kapta.
    
A közlemény idézte Kulcsár Viktóriát, a Füge Egyesület elnökét, a Jurányi Inkubátorház vezetőjét, aki elmondta: olyan fiatal színházi alkotóknak adnak lehetőséget a bemutatkozásra, akik nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket.
    
Elmondta, a program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó - író, színész, rendező - kereste meg őket új produkciós tervével vagy azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatóján szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni.
    
Fekete Ádám előadását a Trafó - Kortárs Művészetek Háza, Radnai Márk darabját az Átrium Film-Színház, Szivák­tóth Viktor alkotását a MU Színház, Geréb Zsófia, valamint a Nylon Group produkcióját a Jurányi fogadja be.
    
A beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagja Gáspár Anna producer, Gáspár Máté menedzser, Kovács Bálint kritikus, valamint Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos színész, rendező volt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés