bezár
 

irodalom

2014. 06. 03.
Margó – az Irodalom Éjszakája: Bevezetés a magyar irodalomba
Margó Irodalmi Fesztivál, 2014. június 11-15., Irodalom Éjszakája, 2014. június 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy Péter felolvasásával indul idén az Irodalom Éjszakája, a Margó Irodalmi Fesztivál központi programja, június 14-én. "Elhagyatott üzlethelyiségben, történelmi emlékhelyen, régi üzletházban, menő divattervező műhelyben járva barangoljuk be Budapestet és a kortárs magyar irodalmat, 23 író segítségével" – mondják a szervezők.

prae.hu

Esterházy felolvasásával – a Petőfi Irodalmi Múzeumban – indul és Kollár-Klemencz László és Erdős Virág elő-lemezbemutató koncertjével zár az idei Irodalom Éjszakája, június 14-én. A Margó Irodalmi Fesztivál központi rendezvényén a Belváros különböző és különleges helyszínein huszonhárom kortárs író és költő műveivel ismerkedhet meg a közönség.

"Az este során túladagolhatjuk magunkat kortárs magyar irodalomból" – állítják a szervezők. Az idei Aegon Művészeti Díj jelöltjei közül felolvas Bereményi Géza, Csabai László, Takács Zsuzsa, Tompa Andrea, Tóth Krisztina és a díj nyertese, Kun Árpád, valamint megemlékeznek Borbély Szilárdról is. Felolvas továbbá Babiczky Tibor, Bartók Imre, D. Tóth Kriszta, Dunajcsik Mátyás, Egressy Zoltán, Erdős Virág, Fehér Renátó, Kötter Tamás, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Pion István, Simon Márton és Ugron Zsolna. A Fiatal Írók Szövetsége jóvoltából pedig ifjú tehetségek mutatkoznak be, így Hanula Zsolt Péter, Kalapos Éva Veronika, Tinkó Máté művei is elhangzanak.

Az Irodalom Éjszakája hét különleges helyszínre kalauzolja a közönséget: elhagyatott üzlethelyiségben, történelmi emlékhelyen, régi üzletházban, menő divattervező műhelyben járva barangolhatják be a várost és a kortárs magyar irodalmat.

Az est főtámogatójául a szépirodalmi teljesítményeket elismerő Aegon művészeti díj életre hívója társult. “Idén másodjára leszünk a Margón – hagyományosan itt mutatkozik be először a friss Aegon Díjas, a Boldog Észak című művéért díjazott Kun Árpád, aki Norvégiából jön haza, csak a Margó kedvéért" – mondta Drevenka Edit, az Aegon Magyarország PR igazgatója.

További információ a Margó Irodalmi Fesztiválról és az Irodalom Éjszakája pontos helyszíneiről, felolvasásairól és kezdési időpontjairól:

http://www.margofeszt.hu
https://www.facebook.com/margofeszt 
http://www.margofeszt.hu/oldal/programok
https://www.facebook.com/margofeszt/events

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés