bezár
 

irodalom

2014. 06. 03.
Egyre több kínai fiatal fordul randevúszakértőhöz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Érezhetően megnövekedett az igény az elmúlt években a randevú- és párkapcsolati tanácsokat nyújtó szakemberek iránt Kínában, egyre több fiatal próbál így párt találni magának.

prae.hu

Steve Si randevúszakértő az MTI-nek elmondta, hogy az oktatási rendszer hiányosságai és a továbbra is túlságosan tradicionális kultúra miatt a kínai fiatalok egyszerűen nem tudják, hogyan kell egy romantikus kapcsolatot kezelni. Sok esetben a partner megszólítása, randevúra hívása, az ott megfelelő viselkedés is gondokat okoz - sorolta a problémákat.
    
A pszichológus végzettségű szakértő 2009-ben kísérleti jelleggel indított workshopokat Sanghajban, amelyeken hasonló kérdésekre próbált választ adni. A vállalkozás olyan sikeresnek bizonyult, hogy az elmúlt öt évben több mint másfélezer fiatalnak segített tanfolyamaival.
    
A legnagyobb gond a szakember szerint az, hogy a fiatalok bátortalanok, önbizalomhiánytól szenvednek, de a helyzeten a gyakran presztízskérdésként felfogott hatalmas verseny sem segít. Az egygyermekes, családközpontú társadalomban ráadásul a szülők nyomása is óriási, akik mielőbbi házasodásra sürgetik egyetlen csemetéiket.

Kínában a 27 év feletti nők és a 30 év feletti férfiak a házasodáshoz "öregnek" számítanak. A képzésre jelentkező csoportok így főképp a 20-as éveik elején és közepén járókból állnak, a férfiak túlsúlya jellemző - mondta a tanácsadó.
    
Si mellett ma már tucatnyi randevú-szakértőt találni országszerte, ők internetes kurzusoktól kezdve csoportos foglalkozáson át személyes tanácsadásig széles skálájú segítséget ajánlanak. Sokan az elméleti képzés gyakorlatban való kipróbálásával garantálják a sikert, megint mások akár életmód- és öltözködési tanácsokkal is segítik a hozzájuk fordulókat.
    
A tanfolyamok ára a csoport nagyságától és az igényektől függően változik, egy-egy háromnapos workshop jellemzően 8 ezer jüan (290 ezer forint) és 10 ezer jüan (360 ezer forint) körül alakul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés