bezár
 

art&design

2014. 06. 02.
A Magyar Kortárs Galériák Országos Egyesületének közleménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Kortárs Galériák Országos Egyesülete sajtóközleményben nyújtott tájékoztatás a 2014. első félévi tevékenységéről.

prae.hu

2014 januárjában Molnár Annamária 3 év után lemondott elnöki mandátumáról és az Egyesület új vezetőséget választott. Az új elnökség tagjai Kiss Mónika, Szalóky Károly és Tallér Ágnes lettek. Az előző elnökség munkásságában kiemelt jelentőséget tulajdonított a magyar galériák, és általuk a magyar kortárs képzőművészeti értékek nemzetközi bemutatásának. Az Egyesületnek továbbra is célja a lehetőségein belül támogatni, hogy minél több olyan nemzetközi fórumon jelenthessenek meg hazai galériák, amelyek biztosítják a magyar szcéna bemutatkozását, ezzel is elősegítve a nemzetközi kulturális kapcsolatok kiépítését és megerősítését. 

2014 első félévében 9 magyar galéria szerepelt 16 európai és tengerentúli vásáron. A galériák nemzetközi vásári szerepléseire vonatkozó adatok az egyesület honlapján a következő menüpontban érhetőek el éves bontásban.

Januárban a Deák Erika Galéria az Arte Fiera (Bologna) vásáron vett részt, a Makláry Fine Arts pedig a BRAFA vásáron szerepelt. A februári Art Rotterdam vásáron az acb és a Kisterem galériák képviselték Magyarországot. Februárban került sor az ARCOmadrid vásár megrendezésére, ahol szintén két magyar galéria, a Molnár Ani Galéria és a Viltin Galéria állított ki. Az idén másodszor megrendezett Art14 London vásáron a Faur Zsófi Galéria és a Makláry Fine Arts mutatták be művészeiket. A márciusi New York-i Armory Show-n először szerepelt magyar galéria. A Molnár Ani Galéria az "Armory presents" szekcióban mutatkozott be. Az Inda Galéria a Voltashow-n vett részt New Yorban, a Makláry Fine Arts az Art Paris Art Fair visszatérő kiállítójaként jelent meg a vásáron.

Áprilisban a Faur Zsófi Galéria az Artshow Busan (Korea) vásáron, a Molnár Ani Galéria pedig az Art Brussels vásáron szerepelt. Az első félév végén a Faur Zsófi Galéria a május végén megrendezendő Milan Image Art Fairen, a Kisterem a júniusi baseli Listén, a Deák Erika Galéria a Volta Basel vásáron fog kiállítani.

Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Egyesület taggalériái: acb Galéria, Artel Galéria, B55 Kortárs Galéria, Deák Erika Galéria, Dovin, Faur Zsófi Galéria, Godot Galéria, INDA Galéria, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem Galéria, Knoll Galéria, Körmendi Galéria, Mission Art, Molnár Ani Galéria, Mono Kortárs Galéria, NextArt Galéria, Peter Wilhelm Art Center, Várfok Galéria, VILTIN Galéria, Vintage Galéria .

Nemzetközi vásári szereplések 2014. I. félévében galériák szerint
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés