bezár
 

zene

2014. 06. 02.
Átadták az Istvánffy Benedek- és az Orszáczky-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyöngyösi Levente Istvánffy Benedek-díjat, Pozsár Máté Orszáczky-díjat vehetett át a Magyar Zeneszerzők Egyesületétől egy-egy tavaly bemutatott művéért - tudatta az MTI-vel Hollós Máté, az egyesület elnöke.

prae.hu

 A Magyar Zeneszerzők Egyesülete 14. alkalommal ítélte oda a klasszikus magyar zeneszerzőről elnevezett Istvánffy Benedek-díjat, amelyet évente egy 40. évét még be nem töltött zeneszerzőnek az előző évben bemutatott komolyzenei művéért adományoz az egyesület elnöksége.     

Az idén Gyöngyösi Levente Sinfonia concertante 4 ütősre és zenekarra című, az Amadinda Ütőegyüttes és a Pannon Filharmonikusok által rendelt és bemutatott alkotása nyerte el a díjat. Gyöngyösi Levente másodszor részesült az elismerésben.
    
Az egyesület négy éve létesítette e díjnak a könnyűzene és a dzsessz műfajaiban kiosztható párját, amelyet Orszáczky Miklósról neveztek el. Ezúttal Pozsár Máté vehette át a kitüntetést Conversations című, közel 50 perces triójáért. A díj feltételei az életkori határ és az előző évben történt bemutatás szempontjából azonosak az Istvánffy Benedek-díjéval, miként a díj összege is, amely 100 ezer forint.
    
Mindkét díjat a Magyar Zeneszerzők Egyesülete május 31-i közgyűlése előtt adta át az egyesület elnöke, Hollós Máté.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés