bezár
 

irodalom

2014. 05. 30.
Publishing Hungary – Bukarestben és New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balassi Intézet Publishing Hungary programja 2014. május 28-tól két külföldi nagyvárosban, Bukarestben és New Yorkban is bemutatkozik.

prae.hu

Donau Lounge Bukarestben
2014. május 28 - június1.
Irodalom és kultúra a Duna menti országokban
Bukarest, ROMEXPO, C4-es Pavilon


Magyarország a Publishing Hungary program révén 2014. május 28–június 1. között első alkalommal jelenik meg a Donau Lounge-projekttel Bukarestben, a Bookfest Nemzetközi Könyvszalonon (C4-es Pavilon) a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet szervezésében. A Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs kezdeményezésére alapított program célja, hogy a Duna menti országok közreműködésével kulturális és irodalmi eseményeket szervezzen. A Donau Lounge több nemzetközi könyvvásáron is – Bécs, Lviv, Bukarest – népszerűsíti a Duna-térség kultúráját, erősíti a kulturális kapcsolatokat és együttműködést összhangban az EU Duna Régió Stratégiájával. 

2014-ben a bukaresti Bookfesten először önálló standot állító Donau Lounge Duna-témájú és a Duna-régió kultúráját népszerűsítő kiadványokkal, valamint változatos programokkal várja a könyvvásár látogatóit: kerekasztal-beszélgetések az irodalomról, a Duna menti kultúráról és a Duna-stratégiáról, író-olvasó találkozók magyar, osztrák, német és román szerzőkkel, meséléssel egybekötött gyermekfoglalkozások, játék- és dokumentumfilmes vetítések, interdiszciplináris performansz, digitális akvárium és kulináris ínyencségek.

A tartalom és a Lounge arculata egyaránt ugyanazt a célt követi: a kultúrán keresztül szeretnének több párbeszédet, több toleranciát és több együttműködést a Duna-térségben. 

Donau Lounge Bukarest (részletes program)

Book Expo America New Yorkban
Publishing Hungary Program
2014. május 28-31.


2014 tavaszán a Balassi Intézet által gondozott Publishing Hungary Program végre Észak Amerika legjelentősebb könyvfesztiválján, a Book Expo Americán is bemutatkozik. A BookExpo America azaz a BEA a legjelentősebb találkozóhely a nemzetközi könyvpiac szereplői számára. Az eseményt a legideálisabb platformként tartják számon, ahol a média, a könyvkereskedők, szakjogászok, filmes és televíziós szakemberek, tartalomszolgáltatók találkozhatnak új írókkal, felfedezhetik a legújabb könyveket, megismerkedhetnek a könyvgyártás legfrissebb trendjeivel, valamint új kapcsolatokat építhetnek mindazokkal, akik a könyvek és az olvasás szerelmesei. A BEA, mondhatjuk, hogy a kreatív írók és gondolkodók legjelentősebb találkozási helye, és bár éppen ezért eltér az európai fesztiválok közönség felé nyitottabb formátumától, a könyvipar számára kivételes a jelentősége.

Az idei BEA május 28. és 31. között kerül megrendezésre, 183 új kiállítóval és 750 résztvevő íróval, összesen mintegy 1200 kiállító szervezet részvételével. A világ 23 országából érkező kiállítók számára a rendezvény kiváló lehetőség a bemutatkozásra, de legalább annyira ismerkedésre, szakmai kapcsolatok építésére is. Magyarország a Publishing Hungary programmal képviselteti magát a vásáron, melynek elsődleges célja a magyar könyvkultúra, a magyar szépirodalmi és tényirodalmi művek, friss megjelenések és korábban megjelent klasszikus munkák népszerűsítése, megismertetése a nemzetközi szakmai és olvasóközönséggel. Mint ahogy a korábbi vásárokon is, az amerikai expóra is tartalmas ajánló kiadványok készülnek, melyek az elmúlt 2-3 év kortárs, klasszikus és ismeretterjesztő műveinek bemutatására vállalkoznak, és megfelelő orientációt kínálnak a külföldi kiadók számára annak kiválasztására, mely művek kiadására érdemes vállalkozniuk. Az amerikai közönség számára a Balassi Intézet a Hungarian Quaterly folyóiratot is bemutatja egy pódiumbeszélgetés során, a fontosabb könyvtárakba való eljutását elősegítendő. A kiadványok mellett azonban az egyik legfontosabb cél, hogy a magyar szerzők amerikai megjelentetésének ügyében előre léphessenek, és minél több, mélyebb szakmai kapcsolat épüljön a két ország között.

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés